Лудогорец реди селекцията, подписа с Алекс Виго от Ривър

7 Dni Sport09.01.2023
Алекс Виго,

В петък Лудогорец осъществи първия си трансфер, привличайки централния защитник Диниш Алмейда, а до часове ще уреди официално и друга сделка. Разградчани успяха да се договорят с десния бек на Ривър Плейт Алекс Виго.

Бранителят е приел предоставените му условия и се е съгласил да парафира с разградчани до 31 декември 2025 година.

Според аржентинските медии дори вече контрактът между двете страни е подписан и той ще влезе в сила, ако играчът премине успешно медицински прегледи. Още в края на миналата седмица в южноамериканската страна оповестиха, че Ривър и Лудогорец са много близо до това да си стиснат ръцете за правата на 23-годишния играч, тъй като той не попада в плановете на наставника Мартин Демикелис (б.а. – бивш защитник на Байерн Мюнхен).

В началото на 2021 година грандът Ривър Плейт плаща 2.4 милиона долара на Колон за 50 процента от правата на Виго. Постепенно бранителят започва да се утвърждава в състава, което кара клубът да извади още 400 хиляди долара за нови 25 от дяловете, останали в Колон.

Лудогорец искаше Алекс още през лятото, но тогава до сделка не се стигна. През цялата 2022 година десният бек бе под наем в друг елитен аржентински тим – Индепендиенте, където играеше редовно. Той участва в 35 шампионатни двубоя, всичките като титуляр, в които отбеляза 1 гол. Затова и не искаше да напуска. Сега обаче ситуацията е съвсем различна – Виго държи да играе в Европа. Пазарлъците между Ривър Плейт са започнали от 2.5 милиона долара – аржентинският клуб е искал да си избие повече от разходите по трансфера. Но в крайна сметка везната се е застопорила на около 1.7 – 1.8 милиона долара за 50 процента от правата на играча.

Очаква се до 2-3 дни Алекс Виго да се присъедини към лагера на Лудогорец.

Автор: „Тема спорт“

Снимка: Официален Инстаграм профил на Алекс Виго


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ