Андреев премина първият кръг на квалификациите, Кузманов отпадна

7 Dni Sport09.01.2023
Григор Димитров, Андриан Андреев, Александър Донски, Александър Лазаров, Димитър Кузманов

Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите за Откритото първенство по тенис на Австралия.

Българинът се наложи над Франческо Маестрели (Италия) – №200 в света, със 7:6 (5), 4:6, 7:6 (10:5). Срещата продължи 3 часа и 22 минути. Така Андреев записа първа победа в кариерата си в квалификациите на турнир от Големия Шлем.

Във втория кръг на пресявките Андреев ще играе срещу №122 в световната ранглиста Юрий Родионов от Австрия. При нов успех Адриан ще играе за влизане в основната схема срещу Зизу Бергс (№129) или Томас Бариос Вера (№230).

Адриан допусна пробив за 1:3 в първия сет, но веднага отговори с рибрейк, а при 4:5 на негово подаване спаси и сетбол за италианеца. В тайбрека Андреев показа здрави нерви и обърна от 4:5 резултата в своя полза. Във втората част Маестрели проби за 3:2, а Андриан направи рибрейк в ответния гейм. Нов пробив за италианеца за 4:3 доведе до изравняване на сетовете.

Андреев изостана и в решаващия сет, като бе пробит още на старта. Той изравни с брейк за 3:3, а при 6:5 имаше два мачбола, но съперникът ги спаси на свое подаване. Така се стигна до шампионски тайбрек до 10 точки. Адриан взе точки на три от първите четири сервиса на Маестрели, за да стигне до 7:3, а при 9:4 и 9:5 изпусна още два мачбола. На подаването на италианеца Андреев затвори мача в своя полза с 10:5 точки.

За съжаление, Димитър Кузманов отпадна в първия кръг. Мико отстъпи на бившия номер 23 в света Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина (настоящ №186), който има три титли на ниво ATP, с 3:6, 1:6.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ