Мароко изживя мечтата на България от 94′-та, на 1/2 финал на Световно са

7 Dni Sport10.12.2022
Мароко - Португалия, Юсеф Ен-Несери

Отборът на Мароко се класира за 1/2 финалите на Световното първенство в Катар след победа с 1:0 над Португалия.

Мачът започна с натиск на Португалия и в 4-тата минута Жоао Феликс беше близо до гол. Нападателят на Атлетико Мадрид засече центриране от фал, но Ясин Буну спаси.

Африканците обаче веднага отговориха с опасност, при която Ен Несири нанесе удар с глава след корнер в 6-ата минута, но и този път топката не стигна до мрежата.

Мароканците приеха ролята да се защитават с 11 играчи в своята половина и оставиха иберийците да водят играта. Това обаче ограничаваше възможността за чисти положения. В 23-тата се стигна до напрежение между вратаря Буну и Бруно Фернандеш, след като играчът на Манчестър Юнайтед го блъсна при борба за висока топка.

В 26-ата „атласките лъвове“ се възползваха от втори шанс при статично положение и Ен Несири отново беше намерен с висока топка, но и този път ударът му излезе в аут.

В 31-вата, след като беше трудно да се комбинира в наказателното поле на Мароко, Жоао Феликс стреля от над 20 метра. Топката рикошира в тялото на Ел Ямик и застрашително полетя към оголения от Буну десен ъгъл, но в крайна сметка излетя на сантиметри в аут.

Атаките на африканците бяха малко, но пък бяха опасни. При една такава в 35-ата Селим Амала се оказа сам в наказателното поле, но също стреля неточно.

При следващата такава Мароко вече излезе напред в резултата. Центрирана топка в наказателното поле на Португалия беше засечена от Ен Несири, който надскочи вратаря Коща и Рубен Диаш.

Европейският тим можеше да изравни в 45-ата, когато Бруно Фернандеш шутира от воле и топката се отби в напречната греда.

В добавеното време на тази част португалците настояваха за дузпа за нарушение на Хакими срещу Бруно Фернандеш. Съдията обаче прецени, че фал няма. Секунди по-късно мароканците пропуснаха много възможност за втори гол, като Амала стреля в аут.

Шансът спаси „мореплавателите“ от втори гол в 49-ата минута, когато вратарят Диого Коща спаси опасен удар, а при добавката Унахи не успя да я насочи в мрежата.

Очакваната поява на Кристиано Роналдо стана факт секунди по-късно. Така голмайсторът изравни световния рекорд за най-много мачове в националния тим – 196, който досега се държеше еднолично от Бадер Ал-Мутава от Кувейт.

Португалците станаха още по-настоятелни в търсенето на попадение и в 58-ата Рамош пропиля отлична възможност, стреляйки с глава в аут. В 64-тата пък Бруно нямаше късмет, след като изстрелът му профуча над гредата.

Вече се играеше само пред вратата на Мароко, а африканците стигнаха до атака чак в 75-ата минута. В 83-ата Буну „извади“ изключителен удар на Феликс, който отиваше право в горния ъгъл.

Секунди след изтичането на редовното време Кристиано получи шанс да отбележи, но Буну пак спаси.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ