Ел Голеадор или Станислав Генчев поемат кормилото на Ботев

7 Dni Sport09.12.2022
любослав_пенев

Още две български имена се завъртяха като варианти за нов старши треньор на Ботев Пловдив след освобождаването на Желко Копич. Това са Любослав Пенев, напускащ ЦСКА 1948, и наставникът на Локомотив София Станислав Генчев. От „Надежда“ бяха категорични, че младият специалист остава в тима, като е уверил ръководството в телефонен разговор, че не е преговарял с канарчетата и продължава с железничарите. Неговото име обаче е коментирано в Ботев, както и това на Любослав Пенев.

Не е изключено собственикът на жълто-черните Антон Зингаревич да изкуши финансово Генчев, който преди да поеме Локо Сф бе треньор в Лудогорец. От него се интересувал и клуб от Румъния. Там той игра за Васлуй.

Пенев пък вече е водил Ботев Пловдив, макар и за кратко. Сред вариантите, които в Коматево са обсъждали, е и Георги Дерменджиев. С това се изчерпвали българските опции.

И все пак руският бизнесмен бил по-склонен да продължи да залага на чуждестранни треньори и то такива, които са приближени по някакъв начин до него. Такава алтернатива е досегашният треньор на дубъла на канарчетата Неманя Миланович. 51-годишният сърбин бе начело на първия тим в двубоя за купата с Черноморец Балчик край морето заради наказание на Копич. Той е в Пловдив на стендбай позиция.

Хърватинът Домагой Косич е друга опция за поста. 47-годишният специалист в момента е начело на руския Виста, който е издържан от Антон Зингаревич и оттам дойдоха някои от чуждестранните играчи на Ботев. В родината си е бил начело на Сегеста и Марсония.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ