Гаюс Макута в ЦСКА. Какво се случи?

7 Dni Sport09.12.2022
Screenshot 2022-12-09 at 8.21.41

25-годишният френски полузащитник Гаюс Макута е добре познат играч в България след периода си в Берое. Той бе взет в отбора от Стара Загора от Димитър Димитров – Херо и се понрави с физиката си и своите качества. Последва трансфер в Боависта, а родните грандове редовно се сещат за качествата му, когато дойде време за трансферен прозорец.

Поредното доказателство е, че сега Лудогорец търси вариант, да го привлече в редиците си. Към момента няма сделка, а причината е разминаване в трансферната сума между тима от Разград и настоящия му клуб.

В този материал обаче ще Ви припомним, че и ЦСКА искаше въпросния полузащитник в селекцията си. През май месец 2021-ва година родната медия „Мач Телеграф“ пише, че играча попада в трансферните планове на „червените“ и е близо до подпис.

Малко по-късно и авторитетното португалско издание „Abola“ писа, че сделката е ще бъде сключена и има разбирателство между ЦСКА и клуба, който държи правата на играча Спортинг Брага. Информацията се допълва от това, че ЦСКА са се преборили с конкуренцията на турския колос Галатасарай, за да си осигурят подписа на Макута.

Така и обаче до сделка не се стига. Сега е въпрос на време да видим дали Макута ще играе отново родния елит.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ