Антон Зингаревич обмисля да премести школата си Виста в Дубай

7 Dni Sport05.12.2022
антон зингаревич

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич сериозно обмисля варианта да премести школата си Виста, която е базирана в руския град Геленджик, към по-топла дестинация. Най-вероятно изборът ще падне върху Дубай, където пловдивчани ще отидат на зимна подготовка за втора поредна година. Там бизнесменът ще има опцията да огледа още терени за проекта си. Проблем с базирането на академията в Русия идва и от факта, че страната в момента е извън международния футбол с решение на ФИФА заради войната срещу Украйна.

Академията в черноморското градче се използва от Зингаревич за селектиране на млади таланти, предимно от Африка.

Там играчите се развиват, адаптират към изискванията на европейския футбол, след което се продават или пък идват да играят мъжки футбол в Ботев (Пловдив).

До миналата година футболната империя на руския милиардер включваше и датския Фремад Амагер в местната втора дивизия. Но на 14-и декември 2021-а медиите в скандинавската страна съобщиха, че Фремад е продаден на американската инвеститорска компания SCP Waterfront с президент президент Джош Уолъс.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ