Български национал триумфира с Купата на „Латвия“, щастлив е

7 Dni Sport20.10.2022
Георги Минчев,

Българският национал Георги Минчев триумфира с Купата на Латвия, след като неговият тим Ауда се наложи над РФС с 1:0 във финала. Единственото попадение в срещата бе дело на Данилис Улимбасевс в 43-ата минута. Минчев започна като титуляр и бе заменен в 80-ата минута от Станислав Крапукин.

Преди началото на срещата големият фаворит бе отборът на РФС, който се състезава и в европейския клубен турнир Лига на Конференциите. Ауда надви отборите на Даугавпилс, Валмиера и Йелгава, за да стигне до финала на турнира.

Българският национал Георги Минчев изигра ключова роля за победата на своя тим, въпреки че в 53-ата минута пропусна от дузпа, която можеше да струва много за Ауда Рига. Така тимът триумфира с Купата на Латвия.

Георги Минчев продължава да прави добро впечатление в Ауда, след като бе преотстъпен от ФК Рига. 27-годишният нападател е отбелязал три гола и е дал една асистенция в 10 мача за Ауда в латвийското първенство. За Купата на страната Минчев се разписа два пъти в три участия за своя тим.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ