Саша Илич привлече богатство на стадион „Българска армия“. Трябва да му се признае.

7 Dni Sport18.10.2022
ЦСКА, Пресконференция, Саша Илич

ЦСКА може да отнася и доста сериозни критики от легенди, фенове и специалисти за липсата на качествени нападатели, но цифрите разкриват много интересни факти. Срещу Хебър по два гола отбелязаха колумбиецът Браян Морено и хаитянинът Дюкенс Назон.

Статистиката показва, че ако се вземат предвид показателите на играчите, записали поне 400 минути време от 1170 възможни, то трима от реализаторите на ЦСКА попадат в петицата на най-ефективните в шампионата, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

Богатство, което Саша Илич привлече със своите решения и действия.

Номер 1 в елита е Браян Морено, който е реализирал шестте си попадения за 401 минути, което показва, че се разписва веднъж средно на 67 минути. Лидерът на ФК ЦСКА 1948 – Ивайло Чочев – е водач при голмайсторите, но е вкарал 12-те си гола за 1170 минути или на 98 минути. На трето място по ефективност е друг нападател на ЦСКА – Дюкенс Назон, с 4 попадения за 408 минути, което прави по гол на 102 минути.

С много висок реализаторски коефициент е и крилото на Лудогорец Бърнард Текпетей, който бележи по един гол на всеки 110 минути (5 попадения за 590 минути).

Третият червен нападател – Mayрисио Гарсес, затваря петицата, бележейки на 113 минути (6 гола за 678 минути).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ