Илич забърква изнендаваща отвара в Разград, Шимунджа сменя три съставки

7 Dni Sport10.10.2022
Лудогорец - ЦСКА, Бърнард Текпетей

Лудогорец посреща ЦСКА тази вечер в дербито на 13-ия кръг. Нетипично за последните години двата тима не влизат в дуела помежду си от лидерските две места, като за първи път откакто са в елита, разградчани се намират едва на трета позиция след първите 12 кръга в шампионата. Тук е мястото да отбележим, че тимът, воден от Анте Шимунджа, е изиграл само 10 мача, тъй като отложи две срещи заради ангажиментите си в евротурнирите. Въпреки това Лудогорец можеше да е лидер, ако не бяха дошли издънките в последните два кръга – равенство с Арда и загуба от Локомотив София. Въпреки тези резултати обаче разградчани са абсолютен фаворит на букмейкърите за предстоящия двубой с ЦСКА, най-вече заради слабото представяне на армейците в последните седмици. Възпитаниците на Саша Илич играха много неубедително в редица двубои, но както сръбският специалист призна, с доза късмет успяваха да спечелят повечето от тях. Посредствените им изяви обаче бяха наказани в дербито с Левски.

Сега за ЦСКА предстои ново дерби, в което тимът трябва да направи всичко възможно да покаже претенции за титлата не само на приказки, но и със солидно представяне на терена. За целта в последната седмица на тренировъчната база в Панчарево са били изпробвани и отигравани различни тактически подходи и практически ситуации, за да бъдат армейците максимално подготвени за това, което ги очаква в Разград. Саша Илич остана изключително разочарован от начина, по който ЦСКА влезе в дербито с Левски, примирението със случващото се на терена и липсата на всякаква агресия у неговите възпитаници. Днес на „Хювефарма Арена“ от армейците се очаква коренно различно лице. Не е изключено Илич да поднесе и сериозна изненада с тактическия подход за срещата и избраниците си за стартов състав в опит да напипа най-после верния път и отборът да изиграе силен мач. Сигурно е едно – ЦСКА ще започне двубоя по съвсем различен начин, отколкото срещу Левски, като ще заложи на много по-сериозна агресия, промяна на тактическия план и част от изпълнителите.

Домакините от своя страна се намират в деликатна ситуация между два от най-важните мачове от европейската си кампания. В четвъртък орлите измъкнаха стратегическо равенство при гостуването си на ХИК Хелзинки във Финландия, а при победа срещу същия съперник след три дни в Разград със сигурност ще си осигурят участие на международната сцена и напролет.

Затова и треньорът Анте Шимунджа ще направи поне три промени в стартовия си състав спрямо започналите в четвъртък. С огромни шансове да попаднат сред 11-те са левият бек Дени Групер, бразилският халф Нонато и нападателят Игор Тиаго. Както е известно, наказан за днешния сблъсък е крайният защитник Сисиньо.

В състава на ЦСКА също има бранител, който пропуска двубоя заради санкция – Иван Турицов, който бе изгонен в дербито с Левски. В негово отсъствие изглеждаше много вероятно червените да излязат с 11 чужденци в Разград. Това обаче няма да се случи, като в титулярния състав на Саша Илич ще попадне младият Християн Петров, който не взе участие само в 3 шампионатни мача на тима от началото на сезона. Както „Тема Спорт“ вече писа, дебют за армейците ще запише колумбиецът Марселино Кареасо, а атаката ще бъде водена от неговия сънародник Браян Морено. Бразилците Гарсес и Жеферсон ще бъдат реабилитирани, след като не попаднаха в групата за мача с Пирин и бяха глобени.

Автор: Мартин Костадинов / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ