Настана време, Лудогорец и ЦСКА ще показват шампионски амбиции

7 Dni Sport10.10.2022
Лудогорец - ЦСКА, Маурисио Гарсес, Антон Недялков

Отборите на Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в дербито на 13-ия кръг на efbet Лига. Двата тима влизат в една от ключовите битки в шампионата, която може да насочи дори борбата за титлата в една или друга посока. Към момента “oрлите” са на четвърта позиция с 23 точки от десет изиграни срещи. От същия брой мачове “червените” са с две повече на второ място. И два тима обаче са с по три мача по-малко от лидера ЦСКА 1948, така че битката помежду им е от още по-голямо значение.

Лудогорец е в поредица от четири поредни срещи без победа във всички турнири, а в шампионата загуби точки в двете си последни мача – срещу Арда – 1:1 и Локомотив (София) – 0:1. Само след три дни пък играчите на Анте Шимунджа ще се изправят за втори път срещу финландския ХИК в много важен двубой в Европа. ЦСКА – София пък се върна на правия път с успех над Пирин с 2:1, след като преди това бе регистрирано поражение с 0:2 от Левски.

Домакините няма да могат да разчитат на Сисиньо и Доминик Янков. Първият получи червен картон срещу Локо (София), докато Янков претърпя операция и ще отсъства известно време. “Гостите пък няма да могат да разчитат на Иван Турицов, който все още изтърпява наказание за директния си червен картон от срещата със “сините”. Аут дългосрочно е младият Асен Дончев, но другите които имаха проблеми – Брадли де Ноойер, Енес Махмутович и Симеон Александров са вече на линия.

През миналия сезон двата тима се изправиха четири пъти един срещу друг. Първият бе за суперкупата, когато “орлите” спечелиха с категоричното 4:0. В редовния шампионат съставите си размениха по една победа – 2:0 за разградчани и 1:0 за тима от “Армията”. В първата шестица двата тима играха още веднъж и Лудогорец разгроми съперника с 5:0.

efbet Лига, 13 кръг:

Лудогорец – ЦСКА

Вероятни състави:

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Групер, Нонато, Шоу, Каули, Десподов, Рик, Тиаго

ЦСКА: Бусато, Вион, Кох, Матей, Петров, Линдсет, Юга, Гарсес, Кареасо, Шагоян, Морено

Стадион: „Хювефарма Арена“, Разград
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 19:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ