ЦСКА още чака първа дузпа в Разград, Десподов пък първи гол срещу „армейците“

7 Dni Sport10.10.2022
ЦСКА - Лудогорец, Кирил Десподов

ЦСКА все още чака да получи първата си дузпа в мач срещу Лудогорец в Разград. Двата тима се изправят един срещу друг днес в 19:00 часа на „Хювефарма Арена“.

Колкото и странно да звучи, в нито една от досегашните 19 визити на „червените“ на този стадион, няма отсъден 11-метров наказателен удар в тяхна полза.

Няма нито един друг стадион в България, на който ЦСКА да не е получавал дузпа в първите си 19 гостувания. След повече от 10 години съперничество между „зелени“ и „червени“ обаче това е факт. Нито един съдия не е имал смелостта да посочи бялата точка в полза на столичани в Разград и нито един играч на „червените“ не е заставал зад бялата точка. А спорни ситуации е имало повече от достатъчно.

Друг интересен факт около днешното дерби е, че капитанът на Лудогорец Кирил Десподов ще направи нов опит да отбележи първия си гол срещу бившия си клуб. Юношата на Литекс има общо 10 мача срещу „червените“ – 3 с екипа на ловчанлии и 7 с този на разградчани. В нито един от тях обаче той не е успявал да намери мрежата. За сравнение Десподов има 7 попадения във вратата на Левски. Най-силният мач на крилото срещу ЦСКА бе финалът за Суперкупата през миналата година, когато се отчете с 4 асистенции за успеха с 4:0.

От друга страна пък нито един играч от настоящия състав на ЦСКА – София не се е разписвал в Разград. Досега „червените“ имат само 7 гола срещу Лудогорец за първенство, дело на Фернандо Каранга (2), Густаво Кулма, Кевин Меркадо, Рубен Пинто и… Кирил Десподов. ЦСКА е вкарвал на „Хювефарма Арена“ от 6 април 2018 (3:2 за Лудогорец), когато бележат Десподов и Пинто.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ