Гордей се България, Нино Томов успя на най-високо ниво, а у нас не му знаем дори името

7 Dni Sport01.10.2022
Нино Томов,

Българският хокеен талант Нино Томов вкара първото си попадение за отбора на Драмъндсвил Волтижьор в Младежката хокейна лига на Квебек.

След като тимът на Волтижьор претърпя поражения в първите два мача от сезона, дойде ред и на първия успех – 3:1 над Викториявил Тайгърс. Нино Томов вкара третото попадение в срещата, разписвайки се на празна врата когато домакините от Викториявил бяха извадили вратаря в търсене на изравнителен гол. Това беше и първото му попадение в официален мач за отбора от Драмъндсвил. Любопитното е, че двата отбора се срещнаха един срещу друг и по време на летните контроли, като Викториявил спечели с категоричното 5:1.

Днес домакините от Тайгърс откриха резултата, но Волтижьор набързо обърна хода на срещата с два гола в началото на третата третина. С огромен принос за успеха има и вратарят

Райли Мърсър, който се завърна в отбора след тренировъчен лагер с Монреал Канадиенс от НХЛ. Днес той отби 37 от 38-те шайби, насочени към него, включително 17 в последния период. Допълнителен бонус е, че спаси и дузпа при резултат 1:1, мигове преди съотборникът му Тайлър Педъл да отбележи за 1:2.

След като домакините от Викториявил Тайгърс извадиха вратаря, дойде ред и на Нино Томов да блесне, вкарвайки на празна мрежа своето първо попадение в Квебек Джуниър Премиер Лийг.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ