Петър Занев: Благодарен съм на съдбата, че се докоснах до голям отбор като ЦСКА

7 Dni Sport01.10.2022
берое - цска, петър занев

Петър Занев е един от лидерите на Пирин, но преди да се завърне в родния клуб през лятото на 2021-а той изкара два сезона в ЦСКА (60 мача, 1 гол).

Пред вестник „Мач Телеграф“ 36-годишният капитан на „орлетата“ сподели очакванията си преди визитата на „Армията“ в понеделник и коментира трудния старт на благоевградчани, които са чак 14-ти с едва 7 точки в актива си.

– Пепи, какво е настроението в отбора преди гостуването на ЦСКА?

– Винаги съм казвал, че мачовете срещу ЦСКА, Левски, Лудогорец са най-добрият шанс за всеки футболист да се изяви, а и младите момчета при нас трябва да се показват. Нагласата е най-после отборът ни да реализира труда, който полагаме през последните два месеца, защото все нещо не ни достига. Стоим добре и дисциплинирано на терена, хвърляме се от първата до последната минута, но е време да започнем да побеждаваме редовно. Вярвам, че ще огрее слънце и при нас.

– Има ли сантимент в теб преди завръщането на „Армията“?

– Вече съм в Пирин, но ми е приятно, че се завръщам тук. Имам хубави спомени от ЦСКА. Единствено съжалявам, че не успях по-дълго да играя там, но все пак дойдох в тима на 34 години. Благодарен съм на съдбата, че успях да се докосна до толкова голям отбор. С ЦСКА играхме в групите на Лига Европа, спечелихме Купата на България – все хубави моменти.

– Какви са впечатленията ти от настоящия отбор на „червените“?

– Предпочитам да не коментирам ЦСКА. Имат си треньори, ръководство, фенове – всеки дава мнение, знае или не знае. Като страничен наблюдател само можеш да гледаш, да подкрепяш и да се радваш.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ