Втородивизионен гръцки тим представи Момчил Цветанов

7 Dni Sport24.09.2022
Момчил Цветанов - ЦСКА

Втородивизионният Анагенисис Кардица официално представи бившия български национал Момчил Цветанов. От клуба излязоха с официално съобщение, публикувано на сайта.

Цветанов има 7 мача за националния отбор на България, играе на няколко позиции на терена. Основно се подвизава като ляво крило, но също така дълго време беше краен бранител. Също така може да играе и като вътрешен халф. Последният му мач за България е срещу Швейцария от квалификациите за Катар 2022, когато нашите паднаха с 0:4.

За последно Цветанов игра в първенството на Република Корея и помогна на тима си ФК Кънуон да остане в елита на страната след спечелени баражи. Договорът му с корейците изтече през юни и не беше подновен. За Кънуон има 20 мача и 1 гол.

Първенството на гръцката Суперлига 2 започва на 15-и октомври, а Анагенисис Кардица ще играе в Северната дивизия.

Цветанов е вторият българин в тази група след Станислав Дюлгеров, който подписа за две години с Аполон Лариса.

През последните дни Момчил Цветанов тренираше с Берое, но явно предложението от Гърция се оказва по-интересно. В кариерата си Цветанов е играл за Локомотив Пловдив, Славия, Верея, Литекс, както и в полското първенство за Стал Миелец.

„Момчил, добре дошъл в голямото семейство. Желаем ти здраве и много успехи с нашия екип“, написаха от Анагенесис Кардица.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ