17:00: Партенка: Григор Димитров отказа участие в София, 17:25: Истината излезе наяве

7 Dni Sport23.09.2022
Григор Димитров,

Около 17:00 часа родна „медия“ публикува грозна партенка, че Григор Димитров по подобие на много звезди на световния тенис е отказал участие на София Оупън 2022 в последния момент. Бърза реакци обаче показа истината, а именно, че той вече е на българска земя и тренира усилено, за да се представи добре на родните кортове.

Голямата българска звезда на световния тенис тренира в София.

Седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в „Арена Армеец“ е от 25 септември до 2 октомври!

Любимецът на българските фенове не крие вълнението си, че ще играе пред българска публика.

„Винаги когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия винаги ми е помагала, във всеки един момент“, каза Димитров в интервю за официалния сайт на Sofia Open в навечерието на турнира.

С какво би сравнил емоцията да играе АТР надпревара у дома? „Несравнимо е. За мен това е много лично изживяване“, казва Григор.

Най-добрият български тенисист в историята е шампион в София през 2017 година.

„2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година.

И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила“, сподели Димитров.

Дали е готов да целуне корта в София още веднъж като шампион през тази година? „Надявам се. Разбира се, това е целта. По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам – защо не да го направя още веднъж… Да, вълнувам се“, каза още Григор в интервюто си за Sofia Open.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ