Двама аут от София Оупън

7 Dni Sport23.09.2022
Гаел Монфис,

Зрителите на Sofia Open, за съжаление, няма да могат да се насладят на виртуозната игра на френската тенис звезда Гаел Монфис. Миналогодишният финалист в турнира все още не е възстановен от контузията в крака, която получи на “Мастърс “-а в Монреал (Кан) и оттегли заявката си за участие. Заради травмата Монфис пропусна надпреварата в Синсинати, също от сериите “Мастърс”, както и последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ. Все още няма яснота кога Гаел ще може да се завърне на корта.

Sofia Open ще пропусне и сръбският тенисист Филип Краинович. Миналата година той достигна до полуфиналите в “Арена Армеец”.

Техните места в основната схема ще бъдат заети от Камил Майхржак и Пабло Андухар.

По-рано от участие в турнира на твърда настилка се отказа и испанецът Алехандро Давидович Фокина, който още не е напълно възстановен от контузията в коляното, получена по време на US Open. . Той направи дебют в състезанието в българската столица през миналия сезон, но отпадна още в първия кръг от французина Беноа Пер с 4:6, 5:7.

Sofia 2022 ще ознаменува завръщането пред родна публика на голямата българска звезда на световния тенис Григор Димитров, шампион в турнира от 2017 година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ