Людмил Киров: Върнах се в Русе, за да могат да мечтаят феновете на Дунав

7 Dni Sport15.09.2022
Дунав Русе, Людмил Киров

Новият-стар старши треньор на Дунав Людмил Киров даде интервю за колегите от „Дспорт“ само няколко дни, след като застана начело на русенския тим.

Г-н Киров, защо се върнехте в родния Русе и поехте кормилото на Дунав? Феновете доволни ли са?

Върнах се, защото не можех да откажа поканата на сегашното ръководство. Върнах се, защото след като аз съм треньор, то феновете на Дунав могат да мечтаят и да са смели в мечтите им. Ние без тях не може да съществуваме като отбор, като клуб. За това аз ще дам сърце и душа за тях и любимия ни Дунав. Знам, че по-голямата част от привържениците са положително настроени към мен. Щастлива са, че съм тук и знаят, че няма да ги разочаровам. Нормално е да има и такива, които да не ме харесват, но всички обичаме Дунав.

Вече бяхте начело на Дунав. Сега ново начало ли е или продължение на предишния ви престой?

Не, не е ново начало, а нещо, което вече се е случило. Очаквах го този момент. Свършихме добра работа при предишния ми престой, но има още много какво да се свърши. Завирих пълен професионализъм в клуба и остава да довършим започнатото. Русенец съм, любовта ми към отбора е огромна. Бях 10 години футболист в Дунав. Там започна и треньорската ми кариера – четири години помощник треньор и две години старши треньор на тима в Първа лига.

Следихте ли как се развива Дунав след вас? Доброволно слезе в по-долно ниво, за да се развие поетапно до второто ниво на професионалния футбол. Одобрявате ли този начин на развитие?

Точно така трябваше да се случи с Дунав. Ако аз бях останал треньор, то нямаше отборът да изпадне, но погледнато от днешна дата, сега всичко е в полза на клуба. Намирам Дунав в отлично състояние. Финансово е перфектно, функционира детско-юношеската школа, мъжкият футбол, терените са добри. Не е фикс идея на ръководството още тази година да се атакува Първа лига. От нас се иска да направим боеспособен отбор и догодина да атакуваме Първа лига. Естествено ако се отдаде шанс и тази година, не бихме се отказали. Казахте перфектно финансово състояние.

Кой издържа клуба? Бизнесът в Русе помага много. Това показва, че сме жив град. Надявам се, че ще даваме основание на хората да са доволни от това къде са вложили парите си в Дунав. Като нов треньор ще направите ли промени в кадровия потенциал на Дунав?

Напуснали до края на годината няма да има. Ще дам шанс на всеки от сегашните футболисти да докаже,че заслужава да носи фланелката на Дунав. Що се отнася до нови играчи- наложително е да вземем и работим по този въпрос. След мача с Монтана, който е в неделя, се надявам да имаме нов футболист.

Градският стадион в Русе готов ли е да приеме все повече и повече публика, която да подкрепя Дунав?

Съоръжението е в много добро състояние и съм сигурен,че ще приема все повече и повече публика,която да подкрепя Дунав по пътя, по който е тръгнал. Има малък проблем и той е свързан с тревното покритие. Три седмици нямаме мач на стадиона ни и вярвам, че хората, които са поели ангажимент, ще върнат доброто му състояние. Остава и ние, треньори и футболисти, да върнем времето, в което Дунав радваше русенци с успешно участие в най- високото ниво на българския футбол.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ