Локомотив Пловдив без двама титуляри за дербито с Ботев

7 Dni Sport30.08.2022
Локомотив Пловдив, Тренировка

Двама основни защитници на Локомотив (Пловдив) ще пропуснат градското дерби срещу Ботев от 9-ия кръг на Първа лига.

Райън Бидунга и Луан няма да бъдат на разположение на Александър Томаш за сблъсъка с „канарчетата“, съобщиха от „черно-белия“ клуб.

Както е известно, Бидунга не тренира с отбора от миналата седмица, след като получи болки в областта на корема. Изследванията на бранителя са показали, че той има херния, което е наложило французинът да претърпи операция. Интервенцията е минала успешно, но Бидунга ще бъде извън игра в продължение на 3 седмици.

За същия период от време аут от сметките на Томаш е и бразилецът Луан. Централният бранител е с частично разкъсан мускул след мача на „смърфовете“ с Берое в 8-ия кръг на Първа лига, загубен от пловдивчани с 0:2.

В отсъствието на двамата защитници Локомотив започна подготовка за сблъсъка с градския съперник Ботев. Добрата новина за „железничарите“ е, че след вирусно заболяване тренировки с тима поднови Илко Пиргов. Стражът обаче се готви по индивидуална програма.

Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е в събота (3 септември) от 20:30 часа на „Лаута“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ