Гордей се България, Дани Цанков успя, получи поканата на живота си, цял свят говори

7 Dni Sport22.08.2022
Дани Цанков,

Дани Цанков спечели суперфинала на „YZ bLU cRU FIM Europe Cup“ в клас МХ85, който се проведе в Сен Жан Д’Анжели (Франция). Състезателят на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ доказа класата си и след като миналата година завърши на второто място, тази година стъпи на върха в надпреварата.

Възпитаникът на Мартин Тодоров изпревари Луис Сантеусиано (Швейцария) и представителя на домакините Тим Ланж, след което е получил покана да участва в лагера на „Ямаха“, който ще се проведе в началото на ноември.

„Веднага след състезанието получихме покана да се включим в лагера на „Ямаха“, който ще се проведе в началото на ноември в Испания“, разкри Мартин Тодоров, личен треньор на Дани Цанков и главен мениджър на „М6 Yamaha рейсинг тийм“.

„Много съм щастлив, защото тази победа не дойде никак лесно. Преминахме през доста неприятности. В събота имахме проблеми с мотора. За това Дани направи само две обиколки по време на тренировките. В неделя излезе на бариерата 36-и и стартира от най-външната част на трасето. Направи суперстарт, като в първия завой влезе пети. След това в рамките на две обиколки вече беше на втора позиция, а след пет поведе колоната. През цялото време поддържаше разлика от около 12 секунди от втория и над 20 от третия. Дани е изключително щастлив. Отдъхна си, защото беше много притеснен след проблемите в събота. Притесняваше се, че ще стартира от последното място. Важното беше, че взе участие и то приключи по най-щастливия за нас начин“, добави Тодоров.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ