ЦСКА 1948 взе инфарктна победа срещу Балчик в София

44

ЦСКА 1948 постигна много трудна победа над Черноморец (Балчик) в среща от втория кръг на Втора лига на стадион „Васил Левски“ в София. Резултатът бе открит в 43-ата минута, когато Томислав Павлов от „червените“ намери неспасяемо „паяжината“ на вратата за 1:0. В 82-ата минута голмайсторът на гостите Владислав Мирчев изравни с глава. В добавеното време резервата Светослав Диков направи 2:1.

Това е първи успех за състава на Валентин Илиев във втория ешелон, като от началото на сезона „червените“ показват слаб футбол. Същевременно коравият тим от Балчик продължава с мъжката си игра и за малко да вземе точка от втори пореден фаворит, след като в първия кръг от надпреварата направиха равенство срещу Локомотив (София), пише Sportal.bg.

Първото полувреме премина под диктовката на домакините, които обаче срещнаха сериозна съпротива от страна на отбраната на Черноморец. Николай Минков можеше да открие резултата в началото, но бившият нападател на Черно море не намери целта с глава. В 30-ата минута дойде нова възможност за столичани. Андон Гущеров прати снаряд от фаул, но топката се отби в страничната греда и излезе в аут.
Нещата отиваха към нулево равенство до почивката, когато Томислав Павлов опъна мрежата. Това се случи в 43-ата минута, когато техничният халф намери „паяжината“ с чудесен шут от далечна дистанция, който не остави никакви шансове на вратаря на гостите Християн Христов.
През втората част картината се промени. „Червените“ започнаха да губят инициативата, а футболистите на Георги Иванов да натискат все повече. Така се стигна до 82-ата минута, когато голаджията на Черноморец Владислав Мирчев изравни. Реализаторът, който преди години игра на „Сантиаго Бернабеу“ срещу Реал Мадрид в Шампионската лига, засече с глава центриране и направи резултата 1:1.
Слабата игра на ЦСКА 1948 доведе мача до 93-ата минута, когато резервата Светослав Диков стана герой за „червените“.
 
ЦСКА 1948 – Черноморец (Балчик) 2:1
 
1:0 Павлов (43)
1:1 Мирчев (82)
2:1 Диков (90+3)

ЦСКА 1948: Вълков, Дяков, Попов, Зюмбулев, Слаев, Христов, Павлов, Димов, Гущеров, Минков, Маринов.

Черноморец: Христов, Луго, Траянов, Венков, Начев, Н. Иванов, Илиев, Паланков, Касабов, Юнуз, Мирчев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ