Българин ще ръководи мачове от Европейското по минифутбол

7 Dni Sport30.05.2022
Тодор Малинов,

Пловдивчанинът Тодор Малинов извоюва поредното огромно признание за родното съдийство, след като получи наряди да ръководи двубои от Европейското първенство по минифутбол в Кошице, Словакия. Малинов е един от едва 14-те съдии, които ще бъдат рефери на форума.

Родният арбитър вече има международен опит, след като на последното издание на Европейската Шампионска лига в този вариант на футбола ръководи малкия финал. Назначението му е признание за опита, който Малинов натрупа през годините. Пловдивчанинът многократно е бил съдия на мачове от финалните фази на български и международни турнир по минифутбол.

Българският национален отбор по минифутбол също ще участва на Европейското първенство и попадна при жребия в група С. Съперници на българите са съствите на Черна гора, Австрия и Грузия.

Самото първенство започва на 4-и юни с мача Италия – Полша. По-късно същия ден България също ще изиграе своята първа среща – срещу австрийския отбор.

Финалът за титлата ще се играе на 11-и юни. Официален посланик на първенството е известният в миналото международен рефер Лубош Михел.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ