Банско приема за трети път Световна купа в сноуборда

7 Dni Sport27.05.2022
Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

По време на конгреса на ФИС в Милано бе утвърден календара за СК за сезон 2022/23. В него Банско взема стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 г.

Това ще е третият път в който най-добрите сноубордисти ще мерят сили под Тодорка. През 2017-а и 2018-а курортът прие Световната купа. Тогава феновете видяха победата на Радослав Янков в паралелния гигантски слалом на 3 февруари, както и второто му място в същата дисциплина 2 дни по-късно. През 2018-а освен в паралелните дисциплини Банско прие и стартовете по сноубордкрос, като състезанията се проведоха точно преди зимната олимпиада в Пьончан.

В тях победа на паралелен гигантски слалом взе Естер Ледецка, която две седмици по-късно триумфира със златото в дисциплината на олимпиадата- Очакванията сега са трибуната на финала на пистата на „Бъндеришка поляна“ да се напълни до краен предел заради участието на звездата ни Радослав Янков и младите ни таланти начело с Тервел Замфиров, който тази година спечели бронз в паралелния слалом от световното за младежи във Валмаленко (Ит).За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ