Станимир Стоилов недоволен от свой титуляр, има сериозна дилема

7 Dni Sport11.05.2022
ФК ЦСКА 1948 - Левски, Станимир Стоилов

Треньорът на Левски Станимир Стоилов до последно ще се колебае на каква схема да заложи по време на финала за Купата на България.

Сблъсъкът с ЦСКА е на 15 май, неделя, от 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по „Диема Спорт“ и „Нова Спорт“.

През тази седмица сините тренират в две постройки на игра, пише „Тема спорт“. На два пъти Мъри е заложил на 3-5-2, която му донесе успехи в мачовете с Лудогорец и Черно море. Наставникът на сините я използва на четири пъти през сезона, като допусна само една загуба – 1:2 от разградчани като гост, но след това стигна до победи над орлите с 3:2 и 1:0 в полуфиналите за купата, а в последния кръг от първенството с 1:0 сините спечелиха трите точки срещу Черно море във Варна. Не е изключено Стоилов да се довери и на 4-2-3-1, която използваше през есента и началото на пролетта.

Една от причините да заложи на първата е, че треньорът не е доволен от представянето на Илиян Стефанов в последните мачове. Неговото място в 3-5-2 ще бъде заето от Уелтън, който да тормози централните защитници на ЦСКА.

Не е тайна, че играчите в сърцето на отбраната на червените Мено Кох и Томас Лам не се славят с бързина, от което може да се възползва бразилецът. При връщане към 4-2-3-1 Уелтън ще премине на крилото, но там ще действа срещу Иван Турицов, който е най-постоянният защитник на армейците и на два пъти вече спря Уелтън в мачовете от първенството.

Очаква се Мъри да не прави други промени. Титулярен вратар ще е Пламен Андреев, а при схема 3-5-2 отново ще действат Келиан ван дер Каап, Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. По крилата ще атакува Драган Михайлович и Цунами, а в средата на терена ще са позиционирани Филип Кръстев, Андриан Краев и Георги Миланов. В предни позиции ще е Билал Бари. Докато при 4-2-3-1 нидерландецът ще остане резерва, а Уелтън и Миланов ще бъдат на крилата, докато Стефанов ще е зад Бари.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ