Публикуваха две таблици за Никола Попов след оплакването от ЦСКА

7 Dni Sport11.05.2022
Пирин Благоевград - ЦСКА, Никола Попов

Никола Попов бе назначен за главен арбитър на финала за SESAME Купа на България между отборите на ЦСКА и Левски. Това бе изненадващ ход от страна на Съдийската комисия, след като всички очакваха рефер номер 1 Георги Кабаков да ръководи двубоя. Допълнителни индикации затова бе факта, че Кабаков така и не получи наряд за някой от четирите полуфинални мача, където реферираха съдии номер 2, 3, 4 и 5. В това число бе и Никола Попов, който бе главен съдия на мача Славия – ЦСКА, който „червените“ спечелиха с 2:0 на стадион „Александър Шаламанов“.

Малко след назначението от ръководството на ЦСКА пуснаха декларация с искане Никола Попов да не бъде главен съдия, като изтъкнаха доводи с близките му отношения със Станимир Стоилов и „други фактори“.

Никола Попов е съдия номер 4 в ранглистата за настоящия сезон. Преди него са Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Волен Чинков. Попов е един от международните рефери в България.

Реферът ръководи по 4 мача на двата отбора този сезон, като единствения двубой, в който един от столичните грандове не успя да победи е гостуването на Левски на Локомотив в Пловдив. Там мачът завърши при резултат 2:2.

Всъщност Никола Попов бе четвърти съдия на финала за Купата на България между Арда и ЦСКА миналата година, а след това изпълнява същите функции и по време на мача за Суперкупата между Лудогорец и ЦСКА.

Мачовете на Левски ръководени от Никола Попов:

Локомотив Пловдив – Левски 2:2 (показани 6 жълти картона)
Левски – Пирин 3:0 (показани 3 жълти картона)
Царско село – Левски 0:1 (показани 4 жълти картона)
Левски – Локомотив София 1:0 (показани 2 жълти картона)

Мачовете на ЦСКА ръководени от Никола Попов:

Царско село – ЦСКА 1:2 (показани 3 жълти картона и червен картон на Жеферсон)
ЦСКА – Арда 2:1 (показани 8 жълти картона)
ЦСКА – Черно море 2:0 (показани 5 жълти картона)
Славия – ЦСКА 0:2 (½ финал Купа България)(показани 7 жълти картона)

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ