Димитър Бербатов: От почти три години съм веган

7 Dni Sport16.04.2022
Протест пред БФС, Димитър Бербатов

Президентът на БФС Димитър Бербатов даде обширно интервю в предаването „Седмицата на Дарик“, в който разкри някои интересни подробности от своя живот, като дори разкри, че вече от почти три години е станал веган.

„Мъжкото приятелство и рицарството е процес, в който растеш и сам си налагаш морални ценности, за да се развиваш. Можех да не бъда лоялен към моите приятели, но не бях такъв. Така стигаш до етап, в който знаеш, че на тези приятели можеш да се довериш за каквото и да е. Когато можеш да покажеш, че можеш да си честен и откровен с приятелите си, тогава има истинско доверие. По-правилното е да не се притесняваш да говориш с другия“, заяви той.

Бербатов говори за възмъжаването си и за преследването на целите си: „Когато преодоляваш трудностите, тогава възмъжаваш. Това е един неосъзнат процес. Аз гледам филми и чета книги, за да гледам другите как са се развивали. Компасът ти винаги трябва да е насочен към целта“.

„Трудностите са ме изградили такъв, какъвто съм. Добрите времена създават слаби хора. Слабите хора създават трудни времена, а после трудните времена създават силни хора и това е кръговратът на живота. Имаше един мач с Левски, който загубихме, а аз пропуснах гол, бе катарзис за мен в най-ранна възраст. Тогава се опитаха да ме пречупят, но моята самодостатъчност ми помогна да го преодолея. Тогава се чудех защо идват толкова упреци. Тогава се отказваш или продължаваш напред и аз продължих. Свикнал съм да бъда единак и тогава това ми помогна да продължа напред. Аз вярвам в знаците. Преди пандемията аз вече бях спрял с футбола и един ден се погледнах в огледалото и не се харесах. Премерих се и видях, че съм 91 килограма, а по принцип съм бил 83-84. Казах си, че работата не е добре. Усетих, че имам разни болежки и започнах да се съмнявам. Ходих на доктори, които казаха, че всичко ми е наред, а аз не се чувствам добре. Тогава започваше пандемията, като попаднах на една книга за здравето. Тогава започнах да изучавам това, как да се храня и от почти три години съм веган. Усетих го, че това е моето нещо и го пробвах това нещо, но полека-лека. Интуицията ми го подсказа, тялото ми го подсказа“, каза още Бербатов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ