Лудогорец излиза за титла и 100 000 лв за всяка точка пред ЦСКА

7 Dni Sport16.04.2022
Царско село - Лудогорец, Жан Карничник, Оливие Вердон

Лудогорец е на прага на своята 11-а поредна шампионска титла.

Разградчани приемат утре Славия (20:00 часа) на старта на плейофите. Още преди двубоя обаче орлите вече може да ликуват. Това ще се случи, ако Левски победи ЦСКА в дербито (17:00 часа) на „Васил Левски“.

Дори и това да не стане, после, ако зелените спечелят срещу белите те пак ще са шампиони.

Въобще, шансът Лудогорец да не подпечата 11-ата в неделя вечер е минимален.

Освен за титла, разградчани ще излязат утре и за премии, съобщават колегите от „Тема спорт“.

Играчите ще приберат в края на сезона по 100 хиляди лева отборен бонус за всяка точка разлика от втория. В момента тя е 12 пункта от ЦСКА, което означава, че в момента орлите си делят 1,2 милиона лева.

Сумата обаче може и да се увеличи или да намалее. Всичко зависи от разликата спрямо втория.

Подобен род премиране обаче не е новост за Лудогорец и не е от този сезон. Отделно, в личните си договори с клуба отделните играчи също имат определени бонуси за спечелване на отличия – купа или титла.

Словенецът Анте Шимунджа пък ще стане третият пореден чужденец, който ще стане шампипн с разградчани след Павел Върба (2020-а) и Валдас Дамбраускас (2021-а). През 2019-а, когато Лудогорец стана първи начело на тима бе Стойчо Стоев, който вече имаше една през 2014-а. През 2018-а треньор на зелените бе Димитър Димитров-Херо. Преди това в три поредни години Лудогорец тримуфира с наставник Георги Дерменджиев (2017, 2016, 2015). Първите две титли са на сметката на Ивайло Петев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ