Сръбската легенда Милинко Пантич: Ще ви кажа истината за вашия Григор Димитров

7 Dni Sport16.04.2022
Григор Димитров, Мария Димитрова

Милинко Пантич се превърна в легенда за Атлетико (Мадрид).

Само за 3 години, Пантич записва 106 мача, в които забива 18 гола. Сърбинът е единственият футболист в света, който вкарва 4 гола в един мач срещу Барселона на стадион „Камп Ноу“. Паметната битка е на 12 март 1997 г., но Барса със Стоичков в състава си отбелязва едно попадение повече и печели с 5 на 4.

Освен посланик на испанската Ла Лига, Милинко Пантич е и треньор, който в момента търси ново предизвикателство.

Специалистът даде специално интервю за колегите от „БЛИЦ“.

– Г-н Пантич, близък приятел сте с Новак Джокович, който много обича България. Какво е мнението Ви за недопускането му до турнира от големия шлем „Аустрелиън Оупън“ заради това, че не е ваксиниран?
– Всеки има свое мислене и прави това, което смята за нормално. Аз например съм се ваксинирал с три дози, докато той не го е направил. Но това е негово право. Отделният човек трябва да има свобода на действията си. Мисля, че Австралия направи голяма грешка с това, че не допусна Новак до участие в турнира от Големия шлем. Според мен той имаше всички необходими документи за влизане в Австралия. Грешно беше, след като Новак получи виза и пристигна на територията на Австралия, да бъде екстрадиран и то по такъв обиден начин. Новак Джокович има голям характер и затова постигна толкова големи успехи!

– Желязната психика ли е най-силното оръжие на Новак Джокович на корта?
– Абсолютно! Новак е много як психически. Менталните му качества може би са едни от най-силните и го нареждат до най-великите спортисти в света. Това е 100 процента.

– Посещавал ли сте мачове на Новак?
– Да, аз самия много обичам тенис и често играя. Гледал съм мачове на Новак на откритото първенство по тенис в Мадрид. Там съм наблюдавал още Федерер, а много преди това и на Андре Агаси. Любител съм също и на играта на Роджър Федерер. Уважавам и гледам играта на тримата тенори в тениса Джокович, Надал и Федерер.

– До момента Джокович е спечелил 20 титли от големия шлем, а Надал е завоювал 21. Ще съумее ли Новак да изпревари Рафаел и да стане най-великия тенисист в историята на тениса?
– Най-важното е Джокович, Надал и Федерер да са здрави! Дай Боже тримата да играят още няколко години. Това са титани в тениса. Аз като сърбин и приятел на Новак искам той да спечели най-много титли от Шлема. Битката за тези трофеи ще бъде докрай и ще е много интересна.

– Какво е мнението Ви за Григор Димитров?
– Още не мога да си обясня защо Григор Димитров не е на най-високото място в тениса, след като притежава всички качества на голям спортист. Григор притежава страхотен бекхенд, играе прекрасно от задна линия и на мрежата, но не разбирам защо не е сред първите трима в световния тенис. Има страхотна класа, но не може да стигне до върха. Може би вие в България трябва да знаете причината?

– Според „експерти“ от България Григор има проблеми с психиката в решителни моменти от мачовете. Съгласен ли сте с подобно мнение?
– Във футбола, тениса и много други спортове не можеш да постигнеш високо ниво, ако ни си ментално як. Тенисът е индивидуален спорт и трябва да си много як психически, за да побеждаваш постоянно, докато във футбола играят 11 човека и когато някой от тях не се представя добре, колегите могат да го покрият. Докато тенисистите са сами на корта и играят срещу себе си, противниците си, а по някой път и срещу публиката. В тениса трябва да се справиш сам. На корта няма кой да ти помогне, дори треньорите нямат право да дават наставления. За разлика от тениса, във футбола имаш съотборници и треньор, които могат да ти помогнат. Ментално трябва да си като стена в тениса, за да вдигаш купи!

– Преди две години в личен разговор Григор Димитров ми каза, че Джокович ще стане №1 в света по титли от големия шлем. Споделяте ли неговото мнение?
– Новак и Григор са добри приятели и извън корта. Григор е славянска душа. Дай Боже, Новак да спечели най-много трофеи, но ще бъде много много тежко. Конкуренцията е много трудна. Надал играе много силно, дано Федерер, когото много уважавам, също да се върне по-скоро на корта. Надявам се Джокович да стане най-великия тенисист, но няма да е лесно предвид играта не само на Надал, но и на младото поколение начело с испанеца Алкарас.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ