Арда и ФК ЦСКА 1948 кръстосват шпаги в пряк сблъсък за оцеляване

цска1948_арда

Днес в 17:45 часа Арда посреща ЦСКА 1948 в пряк сблъсък за оцеляване в елита в последния кръг от редовния сезон. Това е един от най-важните мачове и за двата тима през сезона, като победителят ще си гарантира оставане в елита. Загубилият пък ще трепери до последно дали няма да попадне в плейофа за изпадане.

Преди началото на двубоя ЦСКА 1948 има точка преднина пред Арда. Столичани са с актив от 29 точки, докато кърджалии са с 28. Само с точка по-малко пък е 11-ият Пирин (Благоевград), който утре играе с Царско село. Така за „червените“ и равенството би бил добър резултат, който да им даде спокойствие, но за домакините от Арда само победата ще бъде гаранция за оставане в елита.

Това ще е едва 5-и мач между тези отбори в исторически план. Интересното е, че до момента ЦСКА 1948 все още няма победа над Арда. Кърджалии имат 2 успеха на сметката си, а другите два сблъсъка завършиха наравно. Това със сигурност дава допълнително самочувствие на домакините.

Очаква се треньорът на Арда Стамен Белчев да заложи в този мач на Луков на вратата и пред него в отбрана Желев, Петков, Ганев и Кики. Юруков и Котев ще са двамата опорни халфове, а Руменов ще действа като плеймейкър. Ковачев и Коконов ще оперират по крилата, а в атака ще се разчита на Йорданов.

ЦСКА 1948
Треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров пък вероятно ще предпочете Наумов под рамката и Александров, Ангелов, Лясков и Марин в защита.Чочев и Климентов ще бъдат дефанзивни халфове, а Иванов ще действа пред тях като плеймейкър. Русев и Топузов ще са на двете крила, а атаката ще води Тошев.

Вероятни състави:

АРДА: Луков, Желев, Петков, Ганев, Кики, Юруков, Котев, Ковачев, Коконов, Руменов, Йорданов

ЦСКА: Наумов, Александров, Ангелов, Лясков, Марин, Чочев, Климентов, Иванов, Русев, Топузов, Тошев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ