ФК ЦСКА 1948 ще се опита да надхитри Локомотив (Пд)

ФК ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив,

Неделната програма в efbet Лига започва в 15:15 часа с мача между ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив). Срещата изглежда по-важна за домакините, които са на 11-о място в класирането и със сигурност ще искат да се изкачат над опасната зона преди плейофната фаза.

Локомотив също се представя колебливо. След зимната пауза “смърфовете” редуват победи и загуби, но попадане в топ 6 е почти невъзможно. Отборът на Александър Тунчев обаче се нуждае от максимален брой точки, за да атакува седмата позиция в крайното подреждане и да заслужи правото да играе бараж за участие в Лигата на конференциите.

През първия полусезон Локомотив спечели домакинството си на ЦСКА 1948 с 2:1. Точни за пловдивчани бяха Парвиз Умарбаев и Димитър Илиев от дузпа, а попадението за гостите вкара Денислав Ангелов. Заради червен картон на Крум Стоянов ЦСКА 1948 игра с човек по-малко от средата на втората част.

Днес старши треньорът Николай Киров няма да може да разчита на Венцислав Василев, Реян Даскалов и Емил Мартинов, които са контузени. Атаката ще води Александър Колев, а зад него ще действат Галин Иванов, Васил Шопов и Георги Русев.

За Локо (Пд) ще отсъстват Лукас Салинас и Райън Бидунга. Аржентинецът е контузен, а бранителят от ДР Конго е аут заради натрупани картони. Добрата новина за Тунчев е завръщането на Кристиан Гомис, Петър Витанов и Венсан Марсел, като и тримата ще са титуляри. Марсел ще атакува от втора позиция, а изнесени напред ще са Димитър Илиев и Преслав Боруков.

Вероятни състави:

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Караджов; Александров, Пиргов, Ангелов, Марин; Чочев, Климентов; Г. Иванов, Шопов, Г. Русев; А. Колев

ЛОКО ПД (3-4-1-2): Рейдър; Гомис, Паскалев, Томашевич; Витанов, А. Василев; Марсел; Боруков, Д. Илиев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ