Мораес разтопи „червена“ България: Искам последният ми мач да е с екипа на ЦСКА

ЦСКА, Жуниор Мораес

Жуниор Мораес даде специално интервю за предаването „Код Спорт“ по RING. 34-годишният бразилски футболист говори дни преди старта на войната в Украйна – държавата, в която се превърна в суперзвезда с екипите на Mеталург (Донецк), Динамо (Киев) и Шахтьор (Донецк). Преди това обаче нападателят бе в ЦСКА и бързо влезе в сърцата на „армейците“. Предлагаме ви част от интервюто:

– Преди 10 години с ЦСКА се борихте за титлата в българското първенство. Как за един сезон станахте толкова голям любимец на „червените“ фенове?
– Винаги е специално да говоря за ЦСКА. Наистина бях доста кратко време в отбора, но беше страхотно време. Дадох всичко за клуба. И феновете го оцениха. Дадох сърцето си, качествата си, всичко, което можех. Направих всичко, за да печелим мачове.

– Когато вие играехте в ЦСКА, бяха много тежки години за клуба. Как така отборът влезе в сърцето ви?
– Имахме много добро ядро футболисти от наистина висока класа. Треньорът беше също специален. Имаше някаква силна магия. Не знам защо, но в ЦСКА се чувствах много добре. Щастлив и уверен на терена. Усещах силно и подкрепата на феновете. Случваха се хубави неща. Бях благословен, че имах шанса да бъда в ЦСКА.

– Редовно публикувате снимки и съобщения, свързани с ЦСКА в социалните мрежи. Чувствате ли се част от „червеното“ семейство и следите ли какво се случи с клуба в последните 10 години?
– Разбира се. Никога не съм прекъсвал контакта с българските си приятели. Имам много близки хора в страната ви. Непрекъснато следя какво прави ЦСКА в първенството и въобще новините около клуба. Не мога да се променя. ЦСКА живее тук (сочи сърцето си). И сега изпращам много поздрави чрез вас на всички фенове.

– Казвате, че ЦСКА е в сърцето ви. Възможно ли е един ден в края на кариерата ви, да ви видим отново с червената фланелка?
– Надявам се, надявам се. Искам последният мач в моята кариера да е в ЦСКА. Бих се върнал в отбора да работя и да помогна да се развие. И ще ви призная – много бих искал това да се случи.

Красимир МИНЕВ и Владимир ПАМУКОВ, Ринг


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ