БФС одрусал ЦСКА с 100 000 лева

7 Dni Sport26.03.2022
Левски - ЦСКА, Фенове, Сектор "Г"

„Персонажът, който погази куп закони и влезе в световната футболна история като единствения допълзял отново до поста си след 18-месечна оставка, пак го раздава морален типаж. И пак иска пари – 15 000 лева“.

Това гласеше част от декларацията, с която ЦСКА избухна в четвъртък вечер, часове, след като БФС глоби клуба с петцифрена сума за участието на Филип Филипов в изборния конгрес на 18 март, спечелен от единствения кандидат Димитър Бербатов. Освен това изпълнителният директор на армейците бе изваден от футбола за една година.

„Вечната Амбър пак иска да прибира“, написаха още от „Армията“, а „Тема Спорт“ провери колко пари е прибрал БФС от ЦСКА от началото на сезона. Оказва се, че сумата е внушителна – над 100 000 лева!

За пореден сезон армейците са най-големият донор на родната централа.

Поговорката гласи, че капка по капка вир става. Е, в ДК към БФС са народни хора и почти след всеки кръг прибират от ЦСКА по 1000 лв. за „нецензурни обиди и реплики“, насочени именно към ръководството на централата.

Всяка пиротехническа хореография на феновете пък струва между 300 и 2000 лв. С тези дребни цифри обаче трудно могат да се достигне сумата от 106 100 лв., която армейците са внесли в касата на БФС от началото на сезона.

Редно е да се отбележи и, че тук не са разглеждани глобите за жълти и червени картони по време на срещите, чийто сбор е близо 10 бона.

От централата напълно справедливо наказаха ЦСКА сурово за изстъпленията на феновете при сблъсъците с агитката на Локомотив Пловдив и хвърлената бомбичка по доктора на Лудогорец, заради които клубът олекна с над 50 000 лева.

Любопитно е обаче, че в Бояна прибраха цели 20 бона за изяви на хора от клуба. Стойчо Младенов бе глобен с 4 хиляди лева за интервюто си след есенната победа над Локомотив София, а 15 000 лв. струваше, че както се изразиха от Борисовата градина – „имат мнение, различно от делиорманското ехо“.

До края на сезона за ЦСКА предстоят напечени мачове срещу дразнители за червената публика – поне по едно дерби с Левски (б.а. – ако сините запазят мястото си в първата шестица) и Лудогорец, двубои с пловдивските Ботев и Локомотив. А в БФС гледат програмата и потриват доволно ръце…


Таблица с всички наказания от БФС срещу ЦСКА през настоящата кампания – сезон 2021/22.

* 3 х 500 лв. от Антидопингов център за неправилно подадена информация за местонахождение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ