Христова, Янева и Николова се борят на квалификациите в Истанбул!

ирена

Днес на олимпийските квалификации в Истанбул на тепиха ще бъдат нашите боркини. От квалификациите започват Ирена Бинкова в категория до 53 кг и Юлияна Янева в категория до 76 кг.

От осминафиналите се включват Миглена Селишка до 50 кг, Евелина Николова до 57 кг и Мими Христова до 68.

Перфектно започна денят за нашите момичета. Ирена Бинкова изоставаше с 0:4 точки срещу мароканката Зайнеб Чабки в квалификационния кръг, но изравни, а след това и приключи интересната среща с туш.

Юлияна Янева последва примера на Бинкова и също елиминира своята съперничка в квалификационния си двубой. Българката в синьо трико се поизпоти срещу Мартина Кунц, но все пак удържа финалния опит за атака на австрийката и записа успех със 7:5 точки. Така и петте ни представителни са на осминафиналите.

Унгарката Сталвира Оршош се оказа изключително труден съперник за Бинкова. Българката беше туширана и приключи участието си на олимпийските квалификации в Истанбул на осминафинал.

Отпадане на старта записа и Миглена Селишка в категория до 50 кг. Тя не можа да се противопостави на Ким Сонхянг от Северна Корея и също беше туширана, съобщават от Топспорт.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ