Холмар Ейолфсон: Обичам Левски, рано или късно ще бъде лидер

7 Dni Sport04.03.2022
холмар ейолфсон хали тиам левски

Бившият защитник на Левски и на исландския национален отбор по футбол Холмар Ейолфсон смята, че „сините“ ще се представят по-добре в мача срещу ЦСКА в неделя и ще постигнат позитивен резултат.

Това коментира той в интервю за „БТА“.

Левски е в серия от осем поредни мача без успех срещу съперника от „Българска армия“, а за последно спечели на 24 февруари с 1:0 в шампионата.

Ейолфсон записа 73 мача с 6 гола за „сините“ в периода 2017-2020 година, след което премина в Розенборг, но продължава да се интересува от случващото се на „Герена“.

„Следя резултатите в България и по-специално Левски. Знам, че отборът в последно време набира скорост и върви нагоре. Очаквам този път в дербито с ЦСКА тимът да се представи по-добре. Не познавам лично новия треньор Станимир Стоилов, но виждам, че резултатите се подобряват. Естествено, че подкрепям Левски, тъй като много обичам клуба и неговите фенове. Знам, че ЦСКА се представя по-силно в последно време, но съм убеден, че Левски рано или късно отново ще се върне на старите си позиции и ще бъде лидер в първенството. За финансовите въпроси не съм запознат, но не съм спирал да се интересувам от Левски. Не съм ги гледал на живо по телевизията, но следя резултатите и класирането. Изкарах три хубави години в България, дъщеря ми израсна там и винаги ще имам добри чувства към клуба и към страната. На дъщеря ми й липсва слънцето в България, често се сеща за София и ме кара да се върнем“, каза Ейолфсон.

Защитникът изкара последните 18 месеца в Розенборг, а през февруари тази година се завърна в родината си и подписа с Валур.

„Семейството ми се увеличи с още един член. Вече имам и син, а жена ми има много добре платена работа в Исландия. Аз съм на 31 съм и скоро ще навърша 32. Затова сметнах, че вече ми е време да се установя и затова реших да се върна в родината. Първенството на Исландия е по-скоро аматьорско, много млади момчета получават шанс за изява, но това е надеждата на федерацията да върне отново славните моменти на националния отбор, който в момента няма добри резултати, тъй като много от основните футболисти спряха с футбола, а няма готови техни заместници. Лично аз приключих с националния“, каза още Ейолфсон.

В кариерата си той има натрупа сериозен опит и в норвежкото първенство, където игра общо четири сезона в два периода за Розенборг и записа 127 мача с 8 гола.

„В норвежкото първенство се тренира на много високо професионално ниво, но смятам, че българските отбори са по-добри от норвежките. Там се държи изключително на фитнеса и на физическите единоборства. Много се тича, това е основен показател, по който се избират играчите и тактиката на отборите. Розенборг са най-богатия клуб, имат скъпоплатени играчи и е нормално винаги да са фаворит за титлата“, каза Ейолфсон.

Исландецът коментира и представянето на отбора на Будьо-Глимт, с който ЦСКА игра през есента в групите на Лигата на конференциите. „Червените“ завършиха 0:0 в София и загубиха с 0:2 в Норвегия, а Будьо продължи във фазата на елиминациите на турнира и вече достигна до осминафиналите, където по-късно през месеца ще срещне АЗ Алкмаар (Нидерландия).

„Будьо е отбор от друга планета за Норвегия. Като за последно играхме с тях през ноември (0:0), буквално не можехме да пипнем топката. Дори се шегувахме, че трябва да пуснат още една топка, за да може и ние да поиграем. Резултатите им не са случайни и очаквам да стигнат много напред в Лигата на конференциите“, заяви Ейолфсон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ