Станимир Стоилов: Настоявам за промяна в турнира за Купата на „България“

7 Dni Sport04.03.2022
Пресконференция на Левски, Станимир Стоилов

Треньорът на Левски – Станимир Стоилов направи интересно предложение.

Той настоява да бъде обмислен нов вариант за провеждането на турнира за Купата на България.

Повод за идеята му е фактът, че втородивизионните Монтана и Септември (Сф) не успяха да се възползват от домакинствата си и играха съответно срещу Лудогорец и Левски на техните стадиони.

„Ако трябва на определени стадиони, може да се прави турнир за купата през месец март. Елементарно е, но някой трябва да се нагърби с тази реформа. Сега играхме на минусови температури и пред малко публика. Но някои се бояха от тази дискусия. По време на пандемията можеше да има онлайн дебати, да седнем и да видим какво да променим. Видимо е, че няма стадиони за този формат. Ето предложение за купата – може на два-три стадиона да се направи турнирът на групи“, заяви пред „Тема Спорт“ Стоилов и допълни.

„Първенство, което започва през август, не е окей, играем малко и хоп, пауза за националните отбори. Нарушава се ритъмът. Собствениците плащат 12 заплати, а играчите имат мачове 9 месеца. Пари се правят, когато има двубои. Но няма диалог за промяна“, отчете Мъри.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ