Властите се намесиха за Камила Валиева? Президент Миниханов взе съдбата ѝ в ръцете си.

7 Dni Sport04.03.2022
Камила Валиева,

Властите на Татарстан планират да поканят фигуристката Камила Валиева на среща в Казан.

Това каза пред журналисти президентът на руската република Рустам Миниханов.

„Гордеем се, че е татарка, родена е в Казан. Определено ще се срещнем и ще я поканим тук“, каза Миниханов.

Той отбеляза, че Валиева е една от най-добрите състезателки, но се оказа жертва на интригите на чуждестранни спортни функционери на Олимпиадата.

„Тя, разбира се, е номер 1, най-добрата в света. Но трябва да можете да направите това, такава информационна атака. Като цяло, разбира се, спортът трябва да е извън политиката, трябва да бъде благороден. Но всичко, което е направено на това момиче е нечестно. Сигурен съм, че тя все пак ще се покаже и докаже, че е най-добрата“, добави Миниханов.

На Олимпийските игри в Пекин, които се проведоха от 4 до 20 февруари, Валиева спечели отборния турнир като част от руския тим. На 11 февруари Международната агенция за допинг тестове съобщи, че церемонията по награждаването на победителите и призьорите е отложена заради положителен резултат от допинг теста на Валиева, който е бил даден на 25 декември. Допинг разследването продължава. 15-годишната Валиева завърши четвърта в индивидуалната надпревара в китайската столица.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ