Ботев (Пловдив) превзе Кърджали с голове на резерви

ботев_пловдив

Ботев (Пловдив) започна с победа пролетния дял в efbet Лига. Канарчетата се наложиха с 2:0 при гостуването си на Арда (Кърджали). Антоан Бароан откри резултата в 72-ата минута, а в 94-ата минута Милен Стоев си вкара автогол. В 61-ата минута от агитката на гостите хвърлиха факла на терена, която уцели капитана на домакините Иван Коконов.

Двубоят започна с по-активни действия на гостите от Пловдив. В 16-ата минута Ботев разви скоростна атака, при която Току подаде към Реда Рабей. Халфът на „канарчетата“ стреля от движение, но твърде неточно. В 20-ата минута Давид Кики шутира високо над вратата с удар от далечна дистанция.

Арда изравни играта и на свой ред създаде няколко опасности пред вратата на Ханкич. Два удара на Тонислав Йорданов бяха блокирани, а веднъж и Пунчец пресече коварно центриране на Давид Кики. В 34-ата минута удар на Ето’о премина встрани от вратата. Три минути по-късно Рабей отправи опасен шут с левия си крак, който не бе никак далече от това да опъне мрежата на вратата зад Християн Василев.

В 42-ата минута Дилан Мертенс получи голям коридор пред себе си. Халфът на Ботев стреля от далечна дистанция, но вратарят на Арда внимаваше и парира. Веднага след това Тонислав Йорданов имаше възможност да шутира към вратата на Ботев. Изстрелът на младока обаче беше много неточен и топката излезе в аут. В края на първото полувреме Иван Тилев заложи на удар извън наказателното поле. Опитът ми беше добър, но ударът му премина над напречната греда.

Втората част започна силно за Ботев с отличен пробив на Брахими, но и негов удар покрай дясната греда. В 55-ата минута Тонислав Йорданов потърси далечния ъгъл на вратата на Ханкич, но вратарят беше заел добра позиция и улови топката в ръцете си. В 64-ата минута Давид Кики се подигра с няколко футболисти на Ботев. Той направи блестящ пробив и подаде към свободния вдясно Румен Руменов. Вместо да насочи топката към свободния ъгъл на ватата, той стреля на сантиметри покрай гредата.

В 72-ата минута Ханкич се намеси след удар на Светослав Ковачев от нулев ъгъл. По-малко от три минути след като се появиха в игра, в 75-ата минута, резервите Димитър Тонев и Антоан Бароан изработиха много важен гол за Ботев. Тонев подаде към своя колега в наказателното поле, а нападателят показа чудесна скорост. Стоев не беше на своето място, което позволи на Бароан да стреля и да преодолее стража Василев.

В 81-ата минута Светослав Ковачев пропусна да изравни от прекрасна позиция. Нападателят заложи на силата и в случая сгреши. В 90-ата минута отново Светльо Ковачев беше близо до гола. Младокът се обърна много добре с човек на гърба, но отново стреля в аут.

В добавеното време Антоан Бароан изработи втори гол за Ботев. След негов удар топката се отби в крака на Алекс Петков, след което и в крака на Милен Стоев, за да може накрая на да се озове във вратата за крайното 2:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ