Пирин (Разлог) надхитри ЦСКА в драматичен мач

Цска Пирин разлог волейбол мъже 4

олейболният отбор на Пирин (Разлог) се наложи много трудно и драматично у дома над ЦСКА с 3:2 (25:20, 25:15, 17:25, 18:25, 15:9) в един от най-интересните мачове от 15-ия кръг на Efbet Супер Волей, игран тази вечер пред около 200 зрители в зала „Септември“.

Така разложани се върнаха на 2-о място във временното класиране с 13 победи, 2 загуби и 35 точки, но преди дербито Хебър – Нефтохимик в понеделник. ЦСКА пък остава 4-и с 11 победи, 4 загуби и 33 точки. В следващия кръг Пирин гостува на Ботев (Луковит), а „червените“ са гости на Раковски 1964 (Севлиево).

Пирин за пореден път показа, че на свой терен е труднопобедим, като и този път устоя на „червените“. Срещата премина с игра на двата полюса и от двете страни на мрежата. Домакините изиграха силни първи два гейма и поведоха с 2:0. Последва истински щурм от страна на амрейците, които взеха следващите две части, за да докарат мача до тайбрек.

В петия решителен гейм Пирин бе почти безапелационен. След равностойно начало и 5:5, разложани се откъснаха и поведоха с 11:6. Домакините запазахи своето предимство и спечелиха гейма с 15:9, а с това и мача с 3:2.

Най-резултатен за Пирин стана капитанът Александър Симеонов с 15 точки (1 блок, 58% ефективност в атака и 42% позитивно посрещане – +11) за победата. Петър Петров и Костадин Гаджанов пък добавиха по 11 точки за успеха.

Въпреки това за Най-полезен играч (MVP) на мача беше определен разпределителят на домакините Любомир Агонцев.

За ЦСКА над всички бе египетският диагонал Реда Хайкал със страхотните 29 томки (3 блока, 1 ас и 49% ефективност в атака – +11), но и това не помогна за победата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ