Неприятен инцидент с Ева Вукадинова на Олимпийските игри в Пекин

7 Dni Sport09.02.2022
Ева Вукадинова,

Единствената ни представителка в състезанията по ски-алпийски дисциплини за жени на Олимпиадата в Пекин – Ева Вукадинова, остана на 49-о място в първия манш на слалома, а грешка на организаторите доведе до втори опит за старт за българката.

В първото си спускане българката се движеше с темпо за влизане в топ 50, но пропусна врата във финалната част от пистата и напусна надпреварата. Повторения обаче показаха, че причина за отпадането на Вукадинова не е нейна грешка, а наличието на работник на пистата, който поправяше една от вратите.

Заради тази грешка на организаторите те бяха длъжни да позволят на Вукадинова да стартира повторно. Още на старта на втория си опит обаче тя допусна грешка, но се задържа върху ските и успя да стигне успешно до финала, макар и с по-слабо постижение от това, което бе на път да постигне в първия си опит. На финала тя финишира за време от 1:00.17, което ѝ отреди 49-а позиция с пасив от 8.54 секунди спрямо първото място.

То е за германката Лена Дюр, която се спусна първа по трасето и записа време от 52:17 секунди. До него се доближи единствено олимпийската шампионка в алпийската комбинация от Пьончан 2018 Мишел Гизин (Швейцария), която завърши на 0.03 зад Дюр. На трета позиция с пасив от 0.12 преди втория манш е шампионката от гигантския слалом от Пекин Сара Хектор (Швеция).

Във втория манш по-късно днес участие ще вземат всички финиширали първото спускане, като топ 30 отново ще стартират първи в обърнат ред, след което на старт ще застанат и останалите състезателки във възходящ ред.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ