Проблем за ЦСКА

7 Dni Sport31.01.2022
Гриша Ганчев,

Проблем за ръководството на ЦСКА, затова съобщава в. „Тема спорт“ в новото си издание.

Изданието съобщава, че ЦСКА, ако иска да картотекира новите си играчи Гарсес и Морено, ще трябва да плати.

Отборът на ЦСКА ще получи забрана да картотекира футболисти в рамките на два последователни трансферни прозореца. Санкцията ще влезе в сила в началото на следващата седмица. Това става ясно след произнасянето на Швейцарския върховен съд по жалбата на „червените“ срещу решение на КАС и ФИФА относно делото „Юнес Бенжелюн“, новината първо съобщи „Спортал“.

Указът на Швейцарския върховен съд е от 26 януари 2022 година и той не е в полза на ЦСКА. Както е известно, столичният клуб загуби дело в КАС за над милион срещу бившия играч на фалиралия ЦСКА. Решението е от 10 ноември 2021 година.

„Червените“ не се издължиха, а предпочетоха да обжалват в Швейцарския върховен съд, който преди дни е постановил решение срещу тях. По този начин българският клуб не е спазил срока на съда в Лозана и сега е в сила забраната за картотекиране на нови футболисти в рамките на два последователни трансферни прозореца.

Санкцията, която ще бъде наложена на тима в началото на следващата седмица, може да се вдигне при две условия: когато ЦСКА плати цялата сума накуп и, ако постигне споразумение с Бенжелюн за разсрочено изплащане на дълга.

Наказанието важи не само за първия отбор, но и за юношеските формации на тима. То обаче не е валидно за изходящи трансфери.

Реакцията от ЦСКА бе мигновенна. Адвоката на клуба бе мигновенна, той обяви следното:

„КАС ни осъди за малко над милион, ние обжалвахме във Върховния федерален съд в Швейцария. Нямаме представа какъв е този бивш играч на фалиралото дружество, но той е трябвало да си предяви намеренията към въпросното дружество, и щеше да бъде нареден в сметките. Вместо това се стигна до съд и като правоприемник на старото дружество, ние поемаме всички финансови несгоди. Ако съдът отсъди в полза на играча, ние ще изплатим парите и така няма по никакъв начин да бъде застрашено картотекирането на футболисти. КАС налага санкция, но след като платим парите, тя веднага ще бъде вдигната. Чакаме да видим окончателното решение на съда. Ако се наложи да платим тези пари, след това ще заведем дело срещу Бенжелюн. Лошото е, че няма да можем най-вероятно да си върнем парите, защото сигурно вече дори не е футболист, което означава, че УЕФА и ФИФА нямат правомощия над него. Аз лично се надявам КАС да си промени решението. За мен това е изцяло грешно решение. Ние не сме се свързали с този футболист и не го знаем какъв е и къде е“, обясни Трендафилов пред „Мач Телеграф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ