Свърши се! Спартак Варна влезе във владение на стадиона си (документи)

0000l

Близо 12-годишната битка на привържениците на футболния Спартак и всички негови симпатизанти за базата на клуба приключи успешно и документално. По силата на подписан приемно-предавателен протокол с „Инжстрой” ФК Спартак отново стъпи във владение на своя клубен стадион и прилежащите му площи.

Както е известно, стадион „Спартак” е даден от Община Варна за ползване на клуба за 10 години.

„Още от днес започваме почистване на стадиона за предстоящия му ремонт, след като Община Варна издаде разрешително за разчистване на съоръжението от футболния клуб. Ще премахнем опасни предмети, хвърчащи арматури и висящи бетонни блокчета, а опасните вишки, по които се катерят деца, ще бъдат съборени”, заявиха за „Петел” шефът на УС на ФК Спартак Стефан Калименов и зам.-председателят на УС Евгений Балев.

Ремонтът на стадиона, за който правителството ще отпусне 1 350 000 лева, ще тръгне най-рано след седмица и ще бъде извършен от фирма, избрана от общината.

Както е известно, ще бъде поставено ново тревното покритие, ще се сменят част от пластмасовите седалки и ще се построи нова трибуна със съблекални.

Отделно общината ще вдигне втора трибуна в сектора, където бяха бутнати седалки заради разширението на бул. „Васил Левски”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ