Докато министър Руди Гела се гаври с Илиана Раева, нещо ужасно се случва с 250 спортисти на Белмекен

7 Dni Sport14.01.2022
радостин-василев

Най-елитната спортна база у нас е напът да остане без ток в рамките на цяла седмица в средата на зимния сезон. За това алармира олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

В момента се намираме на Белмекен, на истински натурална среда – без ток, без топло, без вода. Всъщност сме с топло, защото шефът на базата е осигурил парно, но, за да имаме парно и храна, няма как да имаме топла вода. Нали се сещате как се тренира в такава обстановка“, коментира тя пред радиото.

В момента на базата се готвят близо 250 професионални атлети и персонал, сред които има национали по гребане, бокс и джудо, както и няколко спортисти от чужбина.

Обикновено казваме, че българските спортисти сме глезльовци, но за сметка на това, тук не сме само българи, има и чужденци. Светът развива спорта, светът обича спорта и за тях това нещо е необичайно и недопустимо, докато при нас обществеността ще каже, че не трябва да се оплакваме и да бъдем ревльовци“, каза още Нейкова.

Тя заявява, че ток на базата няма от понеделник насам, а управителят на съоръжението Йоло Николов изразява надежда, че генераторът ще издържи още 2-3 дни, докато аварията бъде отстранена.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ