Разсекретиха плана на Левски, четири категории, 24 точки

7 Dni Sport08.01.2022
славия_левски1

Петър Димитров, един от най-популярните привърженици на Левски, който отскоро е на работа в клуба, предложи на ръководството план, касаещ четири основни посоки – Футболен клуб, Запалянковци, ДЮШ, Ветерани.

„Тема Спорт“ публикува стратегията на Пепи Димитров за европейска визия на Левски със съкращения.

ФУТБОЛЕН КЛУБ

1. Отговорникът на стадиона всеки работен ден да организира оглед на паметника на Георги Аспарухов, възможно най-бързо да се изгради осветление със соларни прожектори със синя светлина около паметника.

2. Да бъдат изработени за всички служители на клуба работни и официални облекла, отговарящи на спецификата на работата им с отличителните знаци на клуба.

3. При всяко първо преминаване през Витиня за новия сезон съответният отбор на Левски, представителен или юношески, да спре и отдаде почит на Аспарухов и Котков.

4. Отговорникът за музея да организира и осъществи контакти с всички основни училища на територията на София.

5. С оглед сегашната ситуация и евентуалното построяване на нов стадион да се предвиди изграждане на детски кът около стадиона със сцена, преди всеки мач да се организират едночасови забави за децата с аниматори, лакомства, сувенири, викторини и т.н.

6. Веднага да се влезе в контакт с представители на фен-клубовете и да се предложи ДЮШ да се кръсти на името на Георги Соколов. Трите помощни терена да бъдат наречени на Павел Панов, Христо Илиев и Асен Пешев – Капуй. Да се обясни, че по този начин символично отдаваме почит на левскарите от времето преди преврата. Журналистическата ложа да се кръсти Николай Колев – Мичмана. Лекарският кабинет на стадиона да носи името на д-р Жан Филипов.

7. Преди всеки сезон да се изработва фотомакет 1 към 1 на новия отбор, който се поставя пред фенмагазина преди всеки домакински мач. Всеки от настоящите треньори и футболисти са задължени да разполагат с картички, изработени от клуба.

8. През всеки от двата футболни сезона съгласувано с треньора се определя ден на отворените врати, на който представителният отбор ще е на разположение на феновете.

9. Създаване на ТВ Левски с непрекъснато 24-часово излъчване.

10. Да се направи график футболисти от първия отбор да провеждат тренировки с отборите ни от ДЮШ.

11. Футболистите от представителния отбор са задължени на всички организирани мероприятия да се явяват с облеклото, осигурено от клуба, в зависимост от степента на официалност.

12. Хората от първия отбор на клуба да са максимално отворени и достъпни за медиите, спазвайки правилата за връзки с тях, определени от клубното ръководство.

13. Възстановяване на клубното списание и програмките за всеки мач.

14. Да се организират периодично срещи с популярни личности от различни слоеве на обществения живот, на които да се обменят мнения за миналото, настоящето и бъдещето на клуба и общността ни.

15. Да се направи възможното да се улесни достъпът на хора със специални изисквания до стадиона.

ЗАПАЛЯНКОВЦИ

1. Да се предложи на ръководството на клуба определен процент от приходите за всеки домакински мач от сектор Б след отчисленията за разходи и т.н. да се превеждат в сметка Сектор Б. Фенклубовете да организират съвет, който е оторизиран за разхода с този финансов ресурс. Глобите, наложени от федерацията относно поведението на публиката на стадиона, да се изплащат от тази сметка. От една страна, ще дадем възможност на фенклубовете да разполагат с финансов ресурс за своята работа, от друга, ще има и възпитателен ефект.

2. Да се организират от клуба ежегодни турнири между фенклубовете от цялата страна на игрищата на клубната база. Да им се предложи турнирите и купите да носят имена на знакови покойни фенове, посочени от самите фенклубове.

3. Да се предложи работните срещи с фенклубовете да се предават директно на клубния сайт.

4. В началото на всяка състезателна година да се организира среща между старши треньора и представители на фенклубовете и неорганизираните запалянковци.

5. Клубът максимално да съдейства на фенклубовете и неорганизираните запалянковци при гостуванията – пътуване, билети и т.н.

6. Да се предложи на феновете да бъде увековечен подвигът и името на Димитър Списаревски – Спаич. Например да има блок в сектор Б на негово име заедно с подходящ макет или скулптура.

7. Да се подава непрекъснато информация от клуба за продадените абонаментни и членски карти по региони, градове и села. Тази информация да бъде подавана по атрактивен начин на сайта на клуба, предизвикващ състезателен елемент между населените места – във вид на брой и процентно отношение. След създаването на сдружението да се организира от клуба съревнование между населените места за най-голям брой членове на сдружението спрямо жителите на населеното място.

8. Всяко начинание от страна на клуба, касаещо идеологията на левскарите, да бъде предварително съгласувано с представителите на фенклубовете.

9. Да се създаде работен екип от фенклубовете на доброволни начала, който да подпомага работата на клуба в различните насоки.

ВЕТЕРАНИТЕ

Ветераните на Левски трябва да имат свой ръководител и неговият профил да е съобразен с работата, която се очаква да върши, и той да е разпознаваема личност от миналото на Левски. Има идея ветераните да имат собствен автобус с подходящо брандиране и преди всичко да се намери целеви спонсор. Що се отнася до отбора, трябва да играят само бивши футболисти с мачове в първия отбор. Необходимо е да се осигури пълна екипировка на отбора, да се напишат имената на играчите на екипите, а от тях да се изисква при мероприятия да са облечени с екипировката на отбора. Ръководителят трябва да направи график с месеци напред за посещенията на ветераните в страната и да има постоянен контакт с представители на фенклубовете. Да се направи проучване и списък на ветерани със здравословни и други проблеми и да се организира материалното им подпомагане от клуба и спонсори. Трябва да се организира празнуването на рождени дни и кръгли годишнини на ветераните, а чрез клуба да се набавят съответните подаръци в зависимост от степента на личния празник. Сбирките да се организират в края на всеки месец в подходяща обстановка и кетъринг на територията на стадиона.

Ръководителят да направи списък на всички ветерани и треньори, а заедно с комисия от клуба и феновете да се определят видовете пожизнени абонаментни карти и място в сектор А в съответствие с приноса на всеки ветеран към историята на клуба. Към този списък да се включат и знакови треньори, работили в школата на Левски през годините.

Има идея поне веднъж на сезон да се организира среща в подходяща обстановка на първия отбор със знакови футболисти от миналото на клуба.

ДЮШ

Да се назначи пресаташе на школата. Задачата му е максимално отразяване и популяризиране работата на ДЮШ. Коментар на мачовете. Организиране срещи в музея с ветерани по повод знакови събития от историята на клуба. Да помага и в работата на отговорника за ветераните при организирането на срещи из страната. Да контактува с пресаташето на първия отбор за организиране на различните видове мероприятия. До назначаването му функциите се поемат от пресаташето на клуба.

Да се изработи и постави на видно място информационно табло на ДЮШ със снимки на всички отбори от школата и актуална информация за резултати и класиране. Таблото се поддържа от пресаташето на школата.

Да се осигури озвучаването на всеки официален мач на отборите от школата. Мачовете да започват с химна на Левски. Преди мача и в паузата да се пускат песните за Левски.

Да се изработят знамена на всеки един от отборите, играещи футбол 11. На знамето да има емблемата на Левски и набора на отбора. На знамето да се отбелязват спечелените първи места в шампионата и турнира за купата. Знамената да се връчат в тържествена обстановка с представители на феновете, ветерани и клуба.

Да се изгради музей за историята на юношеския футбол в Левски.

Да се определят наставници от ветераните за всеки един от отборите, който до края на съответния набор да е близо до отбора и да прави връзката на децата с миналото на отбора. На ветераните да се осигури финансов стимул за тази им дейност. Ветераните нямат право да се месят в спортно-техническата дейност на треньорите.

Да се осигури място на трибуните на стадиона за школата, като децата ще имат право на един придружаващ ги. Дрескодът за децата да е задължителен в зависимост от сезона, за да се отличават видимо.

Да се предложи на фенклубовете по техен избор да станат патрони на всеки отделен набор и максимално да приобщават децата към дейностите им за пропаганда на левскарството.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ