Златен дъжд за Григор Димитров, щастлив е

7 Dni Sport25.11.2021
Григор Димитров

Сезон 2021 за повечето състезатели приключи, а с това се появяват и някои любопитни статистики и класации, отнасящи се до случилото се през изминалата година. Една от тях е тази, в която тенисистите са подредени спрямо парите от наградни фондове, заработени в хода на сезона.

Без изненади класацията при мъжете се предвожда от Новак Джокович с 9,1 милиона долара, следван от Даниил Медведев (7,481 милиона) и Александър Зверев (6,420 милиона), а челната петица се допълва още от Стефанос Циципас (3,579 милиона) и Андрей Рубльов (3,331 милиона).

Първата ни ракета Григор Димитров също е сред най-високоплатените тенисисти през сезона, като заема 20-ата позиция с общо 1 милион и 383 хиляди долара от наградни фондове. Нашето момче имаше множество възходи и падения, но за наша радост, успя да намери най-добрата си игра в края на годината, за да играе в заключителните етапи на някои значими турнири, сред които бе и надпреварата от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс, където хасковлията достигна до полуфиналната фаза.

Истински златен дъжд за Григор, който надхвърли сумата от 20 млн. долара от наградни фондове през кариерата си именно през тази година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ