Матей Казийски е в Топ 10 на две престижни класация в Италия

7 Dni Sport17.11.2021
матей казийски

Българският волейболист на Тренто Матей Казийски е в Топ 10 на две престижни класации в италианското първенство след 7 изиграни кръга.

37-годишният капитан на Тренто е на четвърто място по брой на отбелязани асове от началото на сезона. Казийски има 13 аса, като по този показател разделя мястото в класирането с натурализирания поляк Леон Венеро Вилфредо от Перуджа и кубинеца Симон Рабертланди от Читанова.

Засега водач в подреждането по директни точки от сервис е бразилският нападател на Читанова Лукарели с 18 аса. Втори е германецът от Монца Георг Грозер, а трети японската сензация на Вибо Валентия Юджи Нишида. Матей Казийски е на седмо място и по общ брой на отбелязани точки от началото на сезона с 92, като той го разделя с бразилеца Лукарели.

Водач в тази класация Георг Грозер със 124 точки. След него са турчинът Адис Лагумджия от Пиаченца със 113 точки, чехът Донован Джаворонок от Монца със 111 точки, словенецът Рок Можич от Верона с 110 точки, нидерландецът Нилс Клапвайк от Равена със 107 точки и японецът Юджи Нишида със 101 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ