Край на експериментите. Това беше. Това е Левски.

7 Dni Sport01.11.2021
Черно море - Левски,

Експериментите на треньора на Левски Станимир Стоилов за двубоя срещу Черно море не сработиха. Сините загубиха с 0:1 на „Тича“, като направиха прекалено малко в предни позиции. Те стигнаха до положение едва в самия край на двубоя, но при него Андриан Краев не успя да преодолее вратаря на домакините Иван Дюлгеров, пише „Тема спорт“.

Във Варна Станимир Стоилов заложи на състав, в който липсваха чисти крила. Вдясно играеше нападателя Марин Петков, а вляво започна офанзивния халф Димитър Костадинов. Този ход обаче се оказа несполучлив. Сините нямаха нито острота в нападенията, нито пък младоците дадоха ширина на играта. Георги Миланов, който бе поставен в ролята на плеймейкър, също се загуби. И това обяснява защо Левски бе като безопасна игла в предни позиции. След края на двубоя Стоилов сам призна, че планът му не се е получи. „Нямахме положения, не направихме нищо по крилата“, отчете той.

Затова и треньорът ще направи промени за предстоящото ново гостуване. На 6 ноември, събота, в 17:30 часа, сините ще излязат срещу Славия на стадиона в столичния квартал „Овча купел“. За този двубой обаче Стоилов ще се завърне към единайсеторка, в която има чисти крила. Вляво ще е Здравко Димитров, докато вдясно се очаква да бъде преместен Георги Миланов.

Интересното е, че в първите си двубои начело на Левски, Стоилов не правеше резки движения по състава, и предпочиташе да обиграва 11 футболисти. Засега от списъка му изпадна единствено Христос Шелис – кипърецът бе титуляр в центъра на защитата, но вече дори не влиза в групат


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ