В Чехия възхитени от нападателя Мартин Минчев

7 Dni Sport18.10.2021
мартин минчев

Мартин Минчев се радва на особено внимание в Чехия. Младежкият национал на България вкара два гола за „Спарта“ (Прага) при успеха с 4:2 над „Пардубице“ в двубой от 11 кръг. Крилото, бивш играч на „Черно море“, даде и асистенция. Медиите в страната отличиха доброто представяне на българина, който бе използван като нападател, а не като крило. Същото направи и неговия треньор Павел Върба, добре познат от престоя му у нас в „Лудогорец“.

„„Радвам се, че Мартин беше търпелив – обясни чешкият специалист .- Сега това му се отплаща. Печели силна позиция в отбора. Оказва се, че имаме още един нападател, който ни помага много в последната фаза. В последните мачове се представя много успешно.“

Върба обясни и причината да го използва на върха на атаката: „Има много добра скорост, а освен това е силен в завършващата част. Чувства се добре на тази позиция. В България също е играл нападател.“.

Минчев вече има 3 гола в 6 мача от елита на Чехия. Преди паузата бе избран и за играч на мача при успеха над „Рейнджърс“ в Лигата на конференциите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ