Ядосаха Велизар Димитров, полетяха остри думи, каза си всичко: Това е лицемерие!

7 Dni Sport18.10.2021
Велизар Димитров, Красимир Чомаков

Изпълнителният директор на Миньор (Перник) и бивш футболист на ЦСКА Велизар Димитров коментира проблемите в Българския футболен съюз и разкри дали при евентуален нов конгрес „жълто-черните“ ще подкрепят Димитър Бербатов в битката му за президентския пост в централата.

„Категорично не ни е страх от реваншизъм от страна на новото-старо ръководство на централата. На нас до момента така и така не са ни помагали, дори напротив. Съдийските грешки винаги са в наш ущърб и не са една и две, но аз всеки път съм запазвал добрия тон и съм поздравявал реферите. И нека да е ясно – ние не гласувахме за името Димитър Бербатов, а искахме промяна. Лошото е, че тези, които най-много се оплакваха, първи подкрепиха статуквото. Ние точно срещу него се борим. И дори Бербатов да бе спечелил, ако не бе донесъл положителна промяна, то Миньор (Перник) щеше да е първият клуб, който щеше да му се опълчи и да му посочи грешките. Не може БФС да не помага по никакъв начин на клубовете от Втора лига. Не го прави и за отборите от елита, а да не говорим за аматьорите и школите. Запознат съм, защото само допреди година бях част от друг клуб (б.а.: Велизар Димитров бе главен скаут на ЦСКА). Не може клубовете да получават трохи от телевизионните права, не може преди конгрес да им подхвърлят по 2-3 топки и толкова. А всеки път да си мием ръцете – тази Съдийската комисия е виновна, Дисциплинарната е виновна, а накрая ни бие Литва“, каза Димитров.

„Отличната оценка, която Борислав Михайлов си писа за свършената работа, е като шефа на съдиите Коце Гергинов, който каза, че реферите са перфектни, но след това допълни, че ще ги събира на очна ставка за многото допуснати грешки. Нормално е Михайлов да не си признае грешките, но аз имам един призив към хората в БФС: Дайте път на младите! Нека позволят на нови, амбициозни хора да работят и да вкарват модерни, съвременни идеи. Тук говоря и за треньори. Не може да се въртят едни и същи стари треньори. Недопустимо е шефове от Централата да звънят на президентите на клубове и да им казват: Сложи този треньор, а аз ще ти помогна … В софрата няма нищо лошо, но защо се прави само преди конгрес. Къде бяха 4 години? Нека е на софра, но да се организира всеки месец. Да се видят с хората от клубовете. Да ги попитат какви са им проблемите. Да им помогнат. Сега това бе лицемерие. По същия начин мога да определя и призива на Михайлов към здравните власти за отваряне на стадионите. Той се направи на много загрижен, но реално, докато е на власт, колко пъти го видяхме при феновете? На колко мача отиде? Появява се евентуално на мач на националите и чат-пат на един определен клуб. Защо само на Лудогорец? Президентът на БФС трябва ежеседмично да е на трибуните на някой стадион, да види реалността, да опита да я промени и да вървим нагоре. Ако се стигне до нов конгрес, Миньор ще подкрепи промяната. Ние ще подкрепим този, който наистина иска да промени футбола и да работи за футбола, а не футболът да работи за него“, сподели още изпълнителният директор на перничани пред „Тема Спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ