Жената до Тайсън Фюри: Ще кажа истината за него, която никой не знае и не иска да знае

7 Dni Sport15.10.2021
Тайсън Фюри, Парис Фюри

Жената до Тайсън Фюри – Парис, споделя какво е да си до такава звезда от световна величина. Съпругата на боксьора пуска на пазара своята книга „Любов и гняв“ и по този повод разказва откровено за няколко много лични моменти пред The Sun.

Парис признава, че е имала потребността да напише книгата, защото има пълното право за това и защото така може да покаже на света, че не само парите я свързват с Фюри.

„Повечето хора не ме познават. Те си казват – О, блондинка! Често ми казваха, че съм с него, защото имам нужда от парите му. Но и идея си нямат какво съм преживяла. Просто се надявам да видят в историята на нашата любов и да разберат защо сме толкова дълго време заедно.

„Това е история за любов, която е преодоляла не само психичните проблеми на Тайсън, но изпитанията на славата“.

Парис Фюри разказва, че още в началото на връзката им, той ѝ обещава да стане световен шампион. Но тя не вярва на думите му тогава, надявайки се, че ще имат един нормален живот.

Когато през 2015 г. 33-годишният боксьор печели титлата и става номер 1, тя не се възползва от славата му и остава в сянка. Но точно тогава върху нея пада тежката задача да спасява и него, и семейството.

На крачка от самоубийството

Печелейки мача с Кличко, Тайсън се чувства опустошен и изпада в депресия. Освен че не се явява на анонсирания реванш, върху него пада съмнението и че взема забранени вещества. Неговият тим опровергава слуховете, но той спира да се състезава и е дисквалифициран.

Започва с алкохола и дрогата. Дори му се иска да приключи с живота. Поставят му диагнозата биполярно разстройство.

Парис си спомня тези моменти с ужас.

„Много пъти си помислих да се разделим. Но останах. Защото го обичам. С всичките му недостатъци. Знаех, че ако мен ме няма, няма да има кой да се погрижи за него“.

И споделя, че са били заедно, но всеки от тях изпитвал самота.

„Не беше приказка. Психичното заболяване е сложно нещо. Тайсън беше тежко болен, параноик, а аз бях бременна и родих всички наши деца…“

Светлина в края на тунела

Въпреки всичко Парис се опитва да спаси семейството си.

„Когато Тайсън заговори за проблемите, знаех, че ще се справим. Ходи на терапия. А сега сме на върха на света. И затова знам, че има светлина в края на тунела“.

Тайсън Фюри не само спира с алкохола и наркотиците, но се връща успешно и на ринга.

Книгата на Парис излиза на пазара на 28 октомври. И е пълна с откровения.

Преди два месеца Парис ражда дъщеричка на Тайсън. Шестото им дете – Афина.

Историята на една любов
Парис признава, че се е запознала с Фюри, когато била едва 15-годишна. Тогава той е на 17. Три години по-късно се женят. Имат шест деца, както и цигански корени.

Тайсън иска да види тримата си синове на ринга.

Първоначално двамата искали да имат 10 деца, но след като Афина прекарва две седмици в реанимацията на изкуствено дишане, се отказват.

Преди броени дни Тайсън защити шампионския си пояс като нокаутира противника си -Дионей Уайлдър в 11-ия рунд. Сега той отново е в центъра на скандала. Двубоят беше определен от повечето боксови експерти като Мача на годината. Оказа се, че американецът с станал жертва на „нечестна игра“ от страна на своя опонент, която била подкрепена от съдиите от Държавната атлетическа комисия на Невада преди срещата. Уайлдър твърди, че ръкавиците на Фюри не съдържат само омекотяваща пяна, а и сериозно количество конска грива, която след определено време на ринга може да се премести в ръкавицата и да я направи по-твърда. Така ударите му все едно са нанасяни с голи ръце. В миналия ни мач се случи същото. Конската грива е по-твърда от пяната, но съдиите се опитаха да ме убедят, че ръкавиците са достатъчно меки“, обясни Уайлдър пред 78SportsTV.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ