Голямата тайна на Георги Йомов 48 часа преди ЦСКА – Левски

7 Dni Sport24.09.2021
ЦСКА - Черно море, Георги Йомов, Илиан Илиев - младши

Вечното дерби на България ЦСКА – Левски предстои. Остават около 48 часа до най-гледания и коментиран мач у нас. В следващите редове ще се спрем върхи човекът във форма за „червените“ – Георги Йомов.

В последните седмици крилото редува добри игри с още по-добри такива. В последния кръг дори вкара два гола и показа най-добри показатели от цялата Първа лига според данните на InStat Index. Сега обаче идва мач на съвсем различно ниво, мач, който може да изпрати в съзнанията на всички „армейски“ фенове за години напред.

Досега Йомов е изиграл две вечни дербита и двете завършиха с победи за „червените“ 1:0 и 2:0. В тези среща крилото не успя да се разпише въпреки отличните шансове, които имаше и в двата мача. Все пак се отчете с асистенция, сега обаче няколко месеца по-късно той е един от лидерите на отбора и от него се очаква друго. Голове и да поведе отбора към нов успех срещу Вечният съперник.

Може би все още за някои фенове на ЦСКА е тайна, че Йомов е юноша на сините и внук на легендата на Левски – Тодор Барзов. Георги е обявен за неперспективен и е принуден да плати 37 000 лева, за да си откупи сам правата и да продължи да се развива. Това и причината поради, която нападателят иска да се докажа точно срещу сините, а вече и го е правил. Дали ще успее отново тази неделя, предстои да разберем.

Припомняме Ви, че Георги Йомов отбеляза и последната дузпа при спечелването на Купата на България за Славия именно срещу „сините“, той тогава даде и следното интервю:

„Тази дузпа ми струваше 37 000 лева. За момент като този живея. Това е единственото, което мога да кажа.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ