Станислав Иванов: Левски ще бие ЦСКА. Точният човек се завърна в клуба.

7 Dni Sport23.09.2021
живко миланов, станислав иванов

Нападателят Станислав Иванов се налага в състава на американския Чикаго Файър. Юношата на Левски дълго време лекува контузия, която го извади извън терени за пет месеца. Иванов се възстанови в края на юли, след което има осем мач за отбора си. Нападателят продължава да следи всичко случващо се в Левски, а спомените му за попадението срещу ЦСКА при 2:2 през 2019 се засилват с наближаването на битката между двата отбора.

Колегите от „Топспорт“ се свързаха със Станислав Иванов, за да сподели за представянето си в Чикаго Файър и коментара му за случващото се в Левски.

Станиславе, как оценяваш представянето си за Чикаго Файър? Дълго време беше контузен…

– Не мога да давам оценки на представянето си все още. Преди около два месеца се върнах от дълга контузията, близо около 5 месеца и сега с всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Работя допълнително, за да върна формата, която искам.

Какво е нивото на МЛС? Има ли нещо, което те изненада в стила на игра или начин на тренировки Отвъд океана?

– Смятам, че нивото е доста високо. Доста физически и технически добре са отборите. Играе се на много високо ниво всеки един мач и всички противници могат да победят всеки. В тренировъчния процес също се набляга на физическото състояние на играчите.

Въпреки че си толкова далече, предполагам следиш ситуацията в Левски. Какво е мнението ти за случващото се в клуба? Виждаш ли промяна след идването на Станимир Стоилов?

– Да, следя всичко случващо се в отбора. Смятам, че има положителна промяна и съм доста позитивно настроен и се надявам отборът да се превърне в това, в което всички ние искаме.

Предстои Вечно дерби. Ти си вкарвал на ЦСКА, какви съвети би дал на бившите си съотборници за двубоя?

– Да предстои Вечно дерби, съвети не мога да давам. Няма как да има по-голяма мотивация за един играч от това да играе едно дерби и стадионът да бъде пълен. Феновете чакат този мач и се надявам на добра игра и повече желание за победа на момчетата. Независимо какво е състоянието на двата отбора , който покаже повече желание и иска победата, той ще победи ! Надявам се и съм сигурен, че феновете ще повдигнат настроението на футболистите. За мен това са най-хубавите мачове за един футболист.

Като юноша на „сините“, на който много рано се даде шанс, как оценяваш изявите на сегашните млади момчета в състава. Следиш ли в детайли техните изяви и има ли играч, който те впечатлява? Какво би им казал?

– Да има доста млади момчета ,на които се дава шанс. Имат доста добри качества, трябва да работят всеки ден, за да може да се усъвършенстват, но смятам че в момента правилният човек е в Левски и той ще им помогне много. От тях зависи колко игрово време ще получават. Трябва време на младите, защото виждате, всеки млад футболист има силни и слаби мачове. Когато започне да се държи едно добро ниво, тогава може да кажем, че са си свършили работата. Желая успех в дербито и се надявам на положителен резултат .


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ